Dezvăluire: Piese de fabricație occidentală găsite într-o rachetă nord-coreeană

Dezvăluire: Piese de fabricație occidentală găsite într-o rachetă nord-coreeană

Racheta nord-coreeană KN-23/24 lansată de Rusia asupra Ucrainei în septembrie conținea componente fabricate de cel puțin nouă producători occidentali, a dezvăluit Comisia Independentă Anticorupție a Ucrainei (NAKO) în raportul său publicat în această săptămână.

Elemente de microelectronică produse de companii din SUA, Elveția, Marea Britanie și Țările de Jos au fost găsite în racheta nord-coreeană care a fost doborâtă în apropierea satelor Mîrne și Bilîki din regiunea Poltava, se arată în raportul citat de Kiev Independent.

ADVERTISING

Moscova și Phenianul au aprofundat cooperarea militară, deoarece Rusia caută resurse de arme în războiul său pe scară largă împotriva Ucrainei.

Astfel încât Coreea de Nord a furnizat Rusiei rachete balistice și cantități mari de obuze de artilerie.

Potrivit analizei ONG-ului ucrainean, unele dintre componentele găsite în racheta KN-23/24 au fost produse între 2021 și 2023. Majoritatea componentelor microelectronice au marcajele companiilor americane, inclusiv Analog Devices Inc. și Broadcom Inc., adaugă NAKO.

ADVERTISING

Organizația neguvernamentală a examinat peste 2.500 de componente găsite în 30 de arme și echipamente rusești de la începutul invaziei. Aproximativ 2.000 de componente de aeronave au fost furnizate în principal de Occident, transmite NAKO.

Rusia s-a adaptat la sancțiunile occidentale, folosind contrabanda și diverse scheme pentru a achiziționa produse de pe lista de sancțiuni.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că Moscova intenționează să „implice efectiv” Phenianul în războiul împotriva Ucrainei în următoarele luni, aproximativ 10.000 de soldați nord-coreeni fiind pregătiți să se alăture armatei ruse.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇