Zelenski: Rușii au folosit o rachetă nord-coreeană în atacul asupra Kievului

Zelenski: Rușii au folosit o rachetă nord-coreeană în atacul asupra Kievului

Forţele ruse au utilizat probabil o rachetă nord-coreeană în timpul atacului aerian de noaptea trecută asupra regiunii Kiev, care s-a soldat cu moartea unui tată şi a fiului său în vârstă de 4 ani, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski.

„Potrivit informaţiilor preliminare, ruşii au folosit o rachetă nord-coreeană în acest atac – o nouă lovitură teroristă deliberată împotriva Ucrainei”, a scris el pe reţelele de socializare, relatează Reuters.

„Experţii pirotehnişti încă lucrează pentru a determina datele exacte privind această rachetă", a spus Zelenski.

ADVERTISING

La atacul de noaptea trecută a reacţionat şi şeful biroului prezidenţial de la Kiev, Andrii Iermak, care a declarat că Ucraina se va concentra pe distrugerea definitivă a infrastructurii militare a Rusiei, potrivit dpa

Pentru a preveni moartea civililor este necesar de a priva Rusia de capacitatea de a ucide, afirmă Iermak într-o declaraţie postată pe Telegram, căreia îi este ataşată o înregistrare video în care se văd forţe de salvare degajând dărâmăturile unei clădiri distruse în căutare de eventuali supravieţuitori.

ADVERTISING

Iermak a declarat că un bărbat de 35 de ani şi fiul său în vârstă de 4 ani au fost ucişi când casa lor dintr-o suburbie a Kievului a fost lovită de o dronă rusească. Autorităţile ucrainene afirmaseră anterior că această clădire a fost lovită de fragmente de rachetă.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestor informaţii din zona de război, indică dpa.

„Este necesar să distrugem infrastructura militară (a Rusiei) deoarece inamicul nu acceptă alte argumente", a subliniat Iermak, adăugând că Ucraina speră să obţină cât mai curând permisiunea aliaţilor occidentali de a utiliza rachete cu rază lungă de acţiune împotriva teritoriului rus.

ADVERTISING

Forţele ucrainene au distrus 53 din cele 57 de drone de atac lansate de Rusia în timpul atacului de noaptea trecută, au indicat duminică forţele aeriene ucrainene, citate de Reuters.

Dronele au fost distruse în diferite regiuni ale Ucrainei - Nikolaev, Odesa, Cerkassî, Vinniţa, Kirovograd, Herson, Kiev, Zaporojie, Sumî, Rivne- în timpul atacului, care, potrivit forţelor aeriene, a inclus şi patru rachete de fabricaţie nord-coreeană.

Potrivit agenţiei de presă Unian, Rusia a atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu patru rachete balistice KN-23, lansate din regiunea Voronej, şi cu 57 de drone de atac de tip Shahed, lansate din regiunile Primorsko-Ahtarsk, Eisk şi Kursk.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇