Lecție de dublu standard de la PNL

Lecție de dublu standard de la PNL

Nelu Tătaru a fost lăsat în braţe brusc de PNL când a intrat în vizorul DNA. Liberalii l-au scos de pe listele de la parlamentare şi l-au dat afară de la şefia organizaţiei de Vaslui, chiar dinainte ca procurorii să fi anunţat acuzaţiile oficial.

În schimb, baronii locali Costel Alexe (şeful CJ Iaşi) şi Mihai Chirica (primarul din Iaşi) sunt în continuare susţinuţi, au candidat la alegeri în iunie pentru PNL, deşi au fost trimişi demult în judecată de DNA, în mai multe dosare de corupţie.

ADVERTISING

Nicolae Ciucă şi Florin Roman ne-au dat azi o lecţie de dublu standard.

Iată ce spun cei doi.

Nicolae Ciucă: ”Cazul Tătaru este un caz care sigur pune în evidenţă faptul că instituţiile statului îşi fac treaba şi toţi cei care greşesc şi procedează de această manieră să răspundă în faţa legii“.

Despre cazurile Alexe&Chirica: “Este vorba de faptul că fiecare dintre noi să beneficieze de procesul corect şi final al justiţiei. În final, justiţia va fi cea care condamnă, nu noi direct din acuzaţii“.

ADVERTISING

Şi Florin Roman a precizat că ”sunt situaţii total diferite”.

Cazul Tătaru - ”Noi am votat de fiecare dată pentru ridicarea imunităţii parlamentare, fie că a fost pentru percheziţie, fie pentru informatică, fie de domiciliară, fie pentru ce a cerut Parchetul, niciodată nu ne-am opus. Exact aşa am procedat şi în acest caz”. 

Despre cazurile Alexe&Chirica: ”Sunt persoane care sunt trimise în judecată, care sunt în faza de cercetare".

”Deci din punctul nostru de vedere, atunci când sunt alegeri, oamenii pot candida, pentru că au un drept constituţional, dacă nu au o decizie a instanţei care să le interzică acest lucru. În cazul domniilor lor nu au fost astfel de decizii, prin urmare au putut candida şi cetăţenii au ales ce au dorit”. 

ADVERTISING

Standardele înalte rămân doar un discurs frumos pentru voturi, iar consecvența... e doar un detaliu incomod.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇