Valeriu Stoica: PNL trebuie să iasă de la guvernare. Ideea stabilității nu mai este în pericol

Valeriu Stoica: PNL trebuie să iasă de la guvernare. Ideea stabilității nu mai este în pericol

Fostul președinte PNL Valeriu Stoica a analizat situaţia politică de la Putere, unde PNL a anunţat că alianța cu PSD „se oprește aici”, iar Marcel Ciolacu a spus că îşi dă demisia dacă liberalii ies de la guvernare, ceea ce se pare că nu au de gând.

Valeriu Stoica susţine că PNL trebuie să iasă de la guvernare, acesta fiind singurul gest politic prin care se poate delimita în mod clar şi tranșant de PSD.

ADVERTISING

Iată câteva dintre declaraţiile lui Valeriu Stoica, făcute marţi seara la Digi24:

  • Expresii de genul „sare tot în aer” sunt un mare, un mare pericol. Este un butoi de pulbere. Cred că asemenea expresii, dacă suntem lucizi, pot fi date la o parte.
  • Dacă analizăm lucid situația, observăm că sunt două propuneri fără nicio eficiență politică. Prima, domnul Ciolacu anunță că își depune mandatul dacă PNL iese de la guvernare. Care e consecința depunerii mandatului? Asta înseamnă că avem un guvern demisionar. Ce se poate face până la alegeri? Acel guvern demisionar va gestiona mai departe lucrurile. Deci, din punctul de vedere al eficienței gestului acesta, nu e nicio eficiență.
  • Avem, pe de altă parte, cealaltă propunere, moțiunea de cenzură. Păi, este exact același lucru ca și în cazul depunerii mandatului Guvernului. Nicio eficiență politică.
  • Există însă o mișcare politică mult mai eficientă, cu adevărat eficientă. (...) Cred că această situație trebuie lămurită și nu poate fi decât de către PNL prin ieșirea de la guvernare. Este singurul gest politic prin care PNL se poate delimita în mod clar, tranșant de PSD.
  • Ideea stabilității guvernamentale în acest moment nu mai este în pericol, pentru că, și dacă își dă demisia domnul Ciolacu, și dacă ar fi admisă o moțiune de cenzură, și dacă ies liberalii de la guvernare, acest Guvern Ciolacu își va continua treaba până la alegerile următoare și până la formarea noului guvern, ca urmare, chestiunea stabilității nu mai este în momentul de față pe masă.
  • În schimb, pentru PNL, ieșirea din situația în care se află este imperios necesară (...) în această situație va fi o confuzie la nivelul propriului electorat pentru că nu se va ști dacă discursul pe care îl are acum PNL anti-PSD este un discurs valid sau dacă este un discurs de complezență.
  • Singurul mod de a legitima discursul anti PSD, în momentul de față, este ieșirea de la guvernare.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇