După decizia CCR, Geoană vorbește de fraudarea alegerilor și cere participare masivă la vot

După decizia CCR, Geoană vorbește de fraudarea alegerilor și cere participare masivă la vot

Mircea Geoană, candidat independent la președinție, vorbește despre posibilitatea fraudării alegerilor, după decizia CCR de sâmbătă, prin care Diana Șoșoacă a fost eliminată din cursa prezidențială. În context, face un apel pentru participare masivă la vot.

„Vor încerca să fraudeze alegerile, de ieri mi-am dat seama că nu au niciun fel de limită. Vă rog să veniţi în număr mare la vot! Vă rog să veniţi alături de noi, observatori în secţiile de vot, nu ne lasă în secţiile de vot pentru că le e teamă de noi, de independenţi.

ADVERTISING

Vreau să vă rog să ne mobilizăm. Vreau să vă rog să fie cea mai mare participare la alegerile prezidenţiale din ultimii 35 de ani”, a spus Mircea Geoană, duminică, la lansarea Angajamentului său pentru România, relatează News.ro. 

Acesta a lansat un îndemn și pentru ca cei care votează pentru prima dată să iasă la vot, anunţând că susţine scăderea la 16 ani a pragului care reprezintă vârsta minimă pentru a putea vota.

„Am mai mare încredere în mintea şi dorinţa de schimbare a tinerilor decât am avut-o vreodată altcândva”, argumentează Geoană.

ADVERTISING

El se arată convins și de continuarea campaniei de defăimare la adresa sa.

„Campania de defăimare împotriva mea şi a noastră nu va înceta. Folosirea instrumentelor, banilor imenşi pentru propagandă şi linşaj mediatic va continua. Vor încerca să ne demonizeze şi să ne descurajeze.

Şi vreau să vă spun un singur lucru: ca luptător ce mă aflu şi om care s-a ridicat de fiecare dată când am avut o înfrângere în viaţă, că am avut şi din astea: cu cât ne atacaţi mai mult, cu atât mai îndârjiţi suntem.

Cu cât daţi mai mult în noi, cu atâta mai puternici suntem. Cu cât încercaţi să furaţi alegerile oamenilor cu atât o să câştigăm alegerile din această ţară, cu oamenii liberi din această ţară, nu cu maşinărie de partid şi cu bani de la buget”, a mai transmis Mircea Geoană. 

ADVERTISING

Candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă (SOS) a fost respinsă, potrivit unei decizii de sâmbătă a Curții Constituționale a României (CCR).

Curtea a admis, cu majoritate de voturi, contestațiile depuse împotriva candidaturii la președinție a Dianei Șoșoacă și a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii.

Pe numele Dianei Șoşoacă fuseseră depuse două contestații, una semnată de Amalia Bellantoni și una de Gheorghe Mihai Ursa.

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. Vom afla motivarea în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

Principalele reacții politice apărute după anunțul deciziei îl creditează pe Marcel Ciolacu drept principal beneficiar al acestei decizii și acuză PSD de intruziune politică în activitatea CCR.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni, a avut, duminică, o primă reacție la decizia CCR. El spune că, la o primă vedere, pare o decizie disproporționată și cere CCR să prezinte rapid motivarea, care să conțină argumente legale și constituționale puternice, altfel fiind cazul unei ample reforme a instituției.

20 de candidaturi pentru alegerile prezidențiale din acest an au fost depuse la Biroul Electoral Central până la termenul-limită, care a fost sâmbătă la ora 24:00. BEC are 24 de ore pentru a se pronunța la înscrierea sau la respingerea acestora.

Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23:50, cu 10 minute înainte de expirarea termenului legal. BEC va lua în discuție dosarul ei duminică, la ora 18:00.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇