După decizia CCR, Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la BEC UPDATE Dosarul i-a fost respins

După decizia CCR, Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la BEC <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Dosarul i-a fost respins

După respingerea de către CCR, Diana Şoşoacă şi-a depus din nou la Biroul Electoral Central candidatura la alegerile prezidenţiale. Membrii BEC s-au reunit duminică, la ora 18:00, și au decis să respingă noul dosar depus de Șoșoacă.

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, a informat instituția, duminică seara, într-un comunicat.

„Constatând că, la data de 05.10.2024, ora 23:50, doamna Diana Iovanovici-Şoşoacă a depus la BEC o propunere de candidatură pentru funcţia de preşedinte al României (...), fără a fi însoţită de listă de susţinători şi nici de un semn electoral, observând că propunerea de candidatură şi actele (...) depuse la data de 05.10.2024 sunt aceleaşi cu cele depuse iniţial, la data de 03.10.2024 (...), fără a avea elemente de noutate", BEC respinge ca inadmisibilă solicitarea Dianei Iovanovici-Şoşoacă.

ADVERTISING

Decizia poate fi contestată la CCR în termen de 24 de ore de la momentul afişării ei.

Știrea inițială:

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23:50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23:50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături.

Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18:00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă.

ADVERTISING

După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă", a declarat Toni Greblă pentru AGERPRES.

Candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă (SOS) a fost respinsă, potrivit unei decizii de sâmbătă a Curții Constituționale a României (CCR).

Curtea a admis, cu majoritate de voturi, contestațiile depuse împotriva candidaturii la președinție a Dianei Șoșoacă și a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii.

Pe numele Dianei Șoşoacă fuseseră depuse două contestații, una semnată de Amalia Bellantoni și una de Gheorghe Mihai Ursa.

ADVERTISING

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Principalele reacții politice apărute după anunțul deciziei îl creditează pe Marcel Ciolacu drept principal beneficiar al acestei decizii și acuză PSD de intruziune politică în activitatea CCR.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni, a avut, duminică, o primă reacție la decizia CCR. El spune că, la o primă vedere, pare o decizie disproporționată și cere CCR să prezinte rapid motivarea, care să conțină argumente legale și constituționale puternice, altfel fiind cazul unei ample reforme a instituției.

20 de candidaturi pentru alegerile prezidențiale din acest an au fost depuse la Biroul Electoral Central până la termenul-limită, care a fost sâmbătă la ora 24:00. BEC are 24 de ore pentru a se pronunța la înscrierea sau la respingerea acestora.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇