Rusia a ajuns să-și vândă marfa pe mandarine și orez, ca să evite sancțiunile occidentale

Rusia a ajuns să-și vândă marfa pe mandarine și orez, ca să evite sancțiunile occidentale

Companiile ruse au stabilit un sistem comercial de tip barter cu Pakistanul, pentru a facilita schimburile economice fără a fi nevoie de tranzacții monetare, deoarece încearcă să depășească provocările legate de sancțiunile occidentale impuse Moscovei.

Aranjamentul comercial alternativ a fost semnat la primul Forum de comerț și investiții Pakistan-Rusia de la Moscova.

Potrivit agenţiei TASS, prima companie rusă care va folosi mecanismul va fi Astarta-Agrotrading, care va aproviziona Pakistanul cu năut și linte. Compania de comerț Meskay + Femtee din Pakistan va plăti în ... mandarine și orez.

ADVERTISING

Conform termenilor acordului, Rusia va exporta 20.000 de tone de năut, în timp ce Pakistanul va furniza o cantitate echivalentă de orez.

Un alt contract prevede că Rusia va trimite 15.000 de tone de năut și 10.000 de tone de linte în schimbul a 15.000 de tone de mandarine și 10.000 de tone de cartofi, scrie Moscow Times.

Potrivit lui Nasir Hamid, ministrul adjunct al Comerțului din Pakistan, sistemul de troc a fost creat din cauza „dificultăților cu plățile reciproce”.

În timp ce tranzacțiile monetare sunt controlate strict din cauza sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei, schemele de troc oferă companiilor o modalitate de a evita complicațiile prin schimbul direct de bunuri, mai degrabă decât prin plăți bancare.

ADVERTISING

Astfel de tranzacții scapă de ochiul vigilent al organizațiilor de monitorizare însărcinate cu asigurarea respectării sancțiunilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇