PNL și-ar dori un pol de dreapta, dar USR e "capricios". Ciucă o acuză pe Lasconi că stârnește panică

PNL și-ar dori un pol de dreapta, dar USR e "capricios". Ciucă o acuză pe Lasconi că stârnește panică

Vocile PNL susţin oficial că şi-ar dori un pol de dreapta, ceea ce ar fi ceva extraordinar, însă USR tot timpul a avut un comportament capricios şi imatur. În plus, Elena Lasconi e acuzată de liderul PNL de crearea de panică şi populism superficial.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a vorbit luni despre coagularea unui pol de dreapta, în perspectiva alegerilor.

”Întâlnirile acestea cu REPER se înscriu într-o serie de discuţii pe care noi, liberalii, ne dorim a fi purtate cu toate partidele de dreapta, de ce nu, în perspectiva alegerilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, Prima News, adăugând că PNL şi-a asumat tot timpul rolul acesta de ”partid integrator al dreptei româneşti”.

ADVERTISING

”Sunt discuţii exploratorii pe care le avem, într-un dialog onest şi realist pe care ne-am dori să îl multiplicăm, nu doar cu REPER sau cu reprezentanţii CURAJ, cu toţi cei care gândesc şi acţionează în zona de dreapta a politicii româneşti.

Dacă se va putea coagula un pol, un bloc de dreapta, ar fi extraordinar, dacă nu, punctual cu partide din această zonă vom discuta”, a mai declarat Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a comentat decizia USR de a merge pe cont propriu în alegeri, arătând că acest partid ”tot timpul a avut un comportament capricios”. ”Şi de data aceasta, manifestă lipsă de maturitate politică şi încearcă în mod răutăcios să fisureze acest bloc alternativ de dreapta care s-ar fi putut construi”.

ADVERTISING

”Până la urmă, dacă ei consideră că vor să urmeze acelaşi drum, aceeaşi cale ca la alegerile locale, unde au luat 8%, e până la urmă opţiunea lor. Ceilalţi sunt bineveniţi la dialog cu PNL”, a precizat Stroe.

”E prima noastră opţiune, tot timpul a fost, ne-am dorit să avem o guvernare de dreapta, ar fi ideal ca partidele de dreapta din România să câştige suficiente voturi pentru a putea să construim acest lucru”, a explicat Ionuţ Stroe, adăugând că ”soluţia cu PSD a fost urmare a unui compromis politic şi ideologic pe care l-au făcut la vremea respectivă, pentru că era singura posibilitate, în România, politic şi parlamentar, de a avea o guvernare funcţională”.

ADVERTISING

Ciucă: Cel mai important lucru este să rămânem calmi

La rândul său, Nicolae Ciucă (şeful PNL şi fost general), susţine că Elena Lasconi nu face parte din categoria politicienilor serioşi.

”Dacă vrea să vină cu ceva constructiv în loc să creeze panică în mass-media o invit să discutăm”, spune Ciucă, după ce Elena Lasconi a scris pe Facebook că drone ruseşti au intrat pe teritoriul României şi tot ce am primit de la autorităţile române a fost un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Constanţa şi Tulcea.

”Cel mai important lucru este să rămânem calmi!

Doamna Lasconi şi-a exprimat dorinţa de a vedea politicieni serioşi care iau decizii complicate. Reacţia ei la ameninţările de la graniţele noastre arată clar că nu face parte dintre aceştia.

Crearea de panică fără o evaluare detaliată a situaţiei este un semn de populism superficial, nu de leadership adevărat.

Mai ales în contextul funcţiei pe care vrea să o obţină, e crucial să înţeleagă cum funcţionează domeniul apărării, deoarece paşii greşiţi pot provoca mai mult decât o simplă situaţie penibilă, pot afecta grav securitatea noastră”, a scris liderul PNL, pe Facebook.

Reacţia lui Nicolae Ciucă vine după ce Elena Lasconi a transmis că ”este absolut revoltător să aflăm de la ucraineni mai multe decât de la autorităţile române” în cazul dronelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇