Atac armat la un liceu din SUA: Una dintre victime ar fi o profesoară de origine română, al cărui soț este consul onorific al României

Atac armat la un liceu din SUA: Una dintre victime ar fi o profesoară de origine română, al cărui soț este consul onorific al României

Poliţia a identificat cele patru victime ale atacului armat care a avut loc miercuri la un liceu din Winder, statul Georgia, din sudul SUA, iar una dintre ele ar fi o profesoară de origine română, al cărui soț ar fi consul onorific al României la Atlanta.

Christina Irimie, în vărstă 53 de ani, era profesoară de matematică, iar comunitatea de la Apalachee High School a descris-o drept „o persoană răbdătoare și grijulie cu elevii”.

Presa din SUA nu a dat detalii despre naționalitatea profesoarei, dar o româncă ce trăiește în SUA a postat pe Facebook un mesaj de condoleanțe.

ADVERTISING

"O asemenea irosire fără sens de vieți omenești! Armele militare nu își au locul în societatea civilă. Părinții trebuie să fie puși sub acuzare dacă copiii lor au acces la arme militare. Fie ca toate viețile pierdute în zadar astăzi să fie pomenite și prețuite și să-și găsească odihna veșnică. Un omagiu special pentru CRISTINA IRIMIE a noastră, care a fost profesoară de matematică la acel liceu din Winder, Georgia", a scris Ruxandra Tocitu pe Facebook.

Such senseless waste of human lives!! Military grade weapons have no place in civil society. Parents need to be charged...

Publicată de Ruxandra Tocitu pe Miercuri, 4 septembrie 2024

De asemenea, o profesoară de la o altă școală a scris că Christina Irimie a fost o profesoară incredibilă.

ADVERTISING

„Christina Irimie a fost o profesoară incredibilă. Mă simt binecuvântată că am cunoscut-o, dar astăzi a intrat în clădirea şcolii sale, pentru a preda matematică, pentru că era extraordinară la asta, şi nu se va mai întoarce acasă la familia şi prietenii ei. Faceţi ceva pentru dna Irimie.... Acţionaţi pentru copiii noştri și pentru profesorii şi personalul care ţin atât de mult la ei”, a scris pe Facebook Aryelle Bagley, o profesoară de ştiinţe de la o altă şcoală din Georgia.

În comentariile de la postare, elevii au descris-o pe Christina Irimie ca fiind un profesor excepţional de răbdător şi grijuliu la şcoală. 

ADVERTISING

George Axente, preot ortodox în Atlanta, a declarat pentru Pro TV că soţul Christinei Irimie, Dorin Irimie, este consul onorific al României la Atlanta.

Cine sunt celelalte victime

Celelalte victime ale atacului sunt elevii Mason Schermerhorn şi Christian Angulo, ambii de 14 ani, şi profesorul Richard Aspinwall, 39 de ani, potrivit USA Today.

Mama lui Mason Schermerhorn a confirmat că fiul ei a fost ucis în atac. Băiatul era autist, iar membrii familiei sale au distribuit fotografiile lui pe rețelele de socializare atunci când nu l-au putut contacta după atacul de la liceu.

Prietenii familiei l-au descris pe băiat drept un adolescent vesel, care își petrecea timpul cu cei apropiați.

Christian Angulo, celălalt elev ucis de Colt Gray, era "un spirit liber, cu o atitudine relaxată", au spus prietenii băiatului.

Lisette, sora mai mare a lui Christian Angulo, a declarat că băiatul era iubit de multă lume.

Richard Aspinwall, 39 de ani, a fost profesor de matematică și antrenor secund al echipei de fotbal a școlii.

Cum a avut loc atacul

Potrivit CNN, eleva Lyela Sayarath a declarat că presupusul trăgător a părăsit sala de clasă la începutul orei lor de Algebră, în jurul orei 9:45. Când s-a întors, aproape de sfârşitul orei, a bătut la uşă pentru a intra înapoi, pentru că uşa se încuia automat.

O elevă s-a dus să deschidă uşa, dar Lyela a spus că aceasta a observat arma şi nu a deschis uşa. Martora a relatat că trăgătorul s-a dus atunci în clasa alăturată şi a deschis focul.

Lyela l-a descris pe Colt ca fiind tăcut şi timid, iar atunci când lucrau în grup la proiecte, răspundea doar monosilabic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇