Atac armat cu victime la un liceu din SUA. Presa vorbește despre împușcături și scene haotice (Foto&Video)

Atac armat cu victime la un liceu din SUA. Presa vorbește despre împușcături și scene haotice (Foto&Video)

Cel puţin 4 persoane au fost ucise şi mai multe rănite într-un atac armat care a avut loc miercuri într-un liceu din statul american Georgia, într-o zonă din afara oraşului Atlanta.

Un suspect (elev al liceului) a fost arestat într-o scenă haotică în care poliţiştii au invadat campusul, iar elevii s-au grăbit să se adăpostească pe stadionul de fotbal, relatează Associated Press şi CNN.

Nu toate victime păreau a fi rănite prin împuşcare, precizează Reuters, ci mai degrabă au fost persoane rănite în timp ce fugeau.

Poliţia din Georgia a anunţat că a răspuns la un incident cu focuri de armă la liceul Apalachee, din Winder, Georgia.

ADVERTISING

Cu puţin înainte de ora locală 10:30, „ofiţeri de la mai multe agenţii de aplicare a legii şi personal de la pompieri/serviciile de urgenţă au fost trimişi la liceu în legătură cu un schimb activ de focuri care a fost raportat”, se arată în declaraţia biroului şerifului din comitatul Barrow. „Au fost raportate victime, însă detalii privind numărul sau starea acestora nu sunt disponibile în acest moment”, menţionează comunicatul.

Un spital local primeşte pacienţi cu răni prin împuşcare, a declarat o sursă pentru CNN.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a direcţionat toate resursele de stat disponibile pentru a ajuta la faţa locului, a spus el, într-o declaraţie pe social media. Guvernatorul i-a îndemnat pe toţi georgienii „să se alăture familiei sale şi să se roage pentru siguranţa celor din sălile de clasă, atât în comitatul Barrow, cât şi în întregul stat".

Winder, o comunitate situată la aproximativ o oră de Atlanta, avea o populaţie de aproximativ 18.338 de locuitori la recensământul din 2020. Barrow County School System este al 24-lea cel mai mare district şcolar din stat, conform site-ului web al districtului. Acesta deserveşte aproximativ 15.340 de elevi, dintre care 1.932 sunt înscrişi la Apalachee High School.

Casa Albă a anunţat că preşedintele Joe Biden a fost informat despre incidentul armat de la liceul din Georgia.

BREAKING: At least 2 killed in Georgia high school shooting with suspect in custody

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇