Poliția germană a ucis un bărbat înarmat cu cuțite, la câteva zile după atacul sângeros din Solingen

Poliția germană a ucis un bărbat înarmat cu cuțite, la câteva zile după atacul sângeros din Solingen

Un bărbat suspectat că a atacat cu cuţite trecători la Moers, în vestul Germaniei, a fost ucis marţi, la câteva zile după un atac sângeros cu cuţitul la Solingen, un oraş din apropiere, a anunţat poliţia germană.

Serviciile de urgenţă au fost apelate în jurul orei 14:45 (12:45 GMT) marţi şi au fost informate că un bărbat „a agresat şi ameninţat mai mulţi trecători” în oraş, a declarat poliţia din Duisbourg, într-un comunicat, informează AFP.

Agenţii de poliţie au putut localiza un suspect german de 26 de ani care "i-a atacat cu două cuţite în mâini", a precizat poliţia.

ADVERTISING

Poliţiştii au tras asupra bărbatului, care "a fost rănit mortal", dar nicio altă persoană nu a fost rănită.

Acest incident survine în condiţiile în care Germania este în stare de alertă după ce trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite în timpul unui atac cu cuţitul survenit vineri în timpul unui festival stradal la Solingen, la circa 45 de kilometri de Moers.

Un sirian de 26 de ani, suspectat de legături cu gruparea Stat Islamic, ar fi comis atacul.

Luni, aducând un omagiu victimelor, cancelarul federal Olaf Scholz s-a angajat să întărească legislaţia germană asupra armelor, "în special în ceea ce priveşte utilizarea cuţitelor". Întărirea controlului asupra armelor se va face "foarte rapid", a declarat Scholz.

ADVERTISING

Atentatul de la Solingen a relansat dezbaterea asupra imigraţiei în Germania şi a pus o presiune suplimentară pe Scholz odată cu apropierea unor alegeri regionale importante prevăzute să aibă loc duminică.

Presupusul agresor ar fi trebuit să fie expulzat în Bulgaria, pe unde el intrase prima dată în Uniunea Europeană, însă acesta pare să se fi sustras uşor tentativelor de expulzare.

Luni, Scholz a declarat că Germania "va face tot ce-i stă în putinţă pentru ca persoanele care nu pot şi nu trebuie să rămână în Germania să fie repatriate şi expulzate".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇