Un bărbat care punea foc în parcul IOR a fost prins și arestat

Un bărbat care punea foc în parcul IOR a fost prins și arestat

Un bărbat acuzat că a provocat un incendiu în parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, din Bucureşti, a fost prins de poliţişti şi ulterior arestat de instanţă.

Este vorba despre un individ de 48 de ani, anchetat acum pentru distrugere, dar despre care poliţiştii spun că le era „cunoscut cu preocupări de natură infracțională, pe linia unor astfel de fapte”.

Potrivit anchetatorilor, poliţiștii de la Secţia 12 au fost sesizaţi sâmbătă, la 112, cum că într-o zonă a parcului IOR a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.

ADVERTISING

La fața locului, s-au deplasat polițiști, dar și un echipaj de pompieri, care a localizat și a lichidat incendiul în totalitate.

„Din cercetările și investigațiile efectuate de către polițiști, s-a stabilit că, în aceeași zi, în jurul orei 00.30, imediat după izbucnirea incendiului, doi bărbați ar fi observat o persoană care a ieșit din zona respectivă a parcului. Astfel, în urma activităților specifice demarate, polițiștii au depistat, la scurt timp, în proximitate, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională, pe linia unor astfel de fapte, bănuit de provocarea incendiului”, a transmis Poliția Capitalei, citată de Adevărul.

ADVERTISING

Bărbatul a fost întâi reținut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 12 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Din nefericire, incendiile sunt frecvente în IOR. Asta după ce zeci de copaci au fost tăiați sau otrăviţi, pe suprafața retrocedată de 12 hectare. Apoi, au fost observate mai multe defrișări ilegale în zonă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇