Militarii români au tras din greșeală asupra unui sat din Polonia. Cum arată blocul lovit și explicațiile MApN

Militarii români au tras din greșeală asupra unui sat din Polonia. Cum arată blocul lovit și explicațiile MApN

Militarii români au tras din greșeală două proiectile asupra unui sat din Polonia, în timpul unui exercițiu militar executat joi seara cu blindatele antiaeriene Gepard. Au provocat pagube materiale, dar nu există victime.

Proiectilele de artilerie au lovit o clădire situată în apropierea poligonului, scrie presa poloneză, care publică şi imagini cu blocul avariat.

Taką mamy ochronę i sytuacja w Bemowie Piskim masakra

Publicată de Irena Wądołowska pe Joi, 22 august 2024

„Toate pierderile provocate vor fi compensate cât mai curând posibil ”, a transmis Comandamentul General al Forțelor Armate.

ADVERTISING

”Detaşamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat o şedinţă de tragere de noapte cu sistemele Gepard din dotare, în Poligonul South Hills, din Polonia.

La ora 22.30, comandantul detaşamentului a fost informat că două elemente de muniţie au căzut în satul Bemowo Piskie, aflat în proximitatea poligonului, provocând pagube materiale”, anunţă vineri şi MApN.

Poliţia militară poloneză cercetează cauza, iar militarii români vor pune la dispoziţie toate datele şi informaţiile necesare clarificării circumstanţelor în care s-a produs acest eveniment.

ADVERTISING

Detaşamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians se află la a 15-a rotaţie în Bemowo Piskie Training Area, având misiunea de asigurare a Prezenţei Înaintate Consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianţei (enhanced Forward Presence), în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Pe timpul celor şase luni de misiune, cei aproximativ 100 de artilerişti români participă la exerciţii şi activităţi de instruire alături de camarazi americani, britanici, croaţi şi polonezi, cu scopul îmbunătăţirii coeziunii şi creşterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇