Momentul celor doi Ciolacu

Momentul celor doi Ciolacu

Candidatul la prezidențiale Marcel Ciolacu anunță unul dintre eșecurile majore ale ministrului Educației, aflat în subordinea prim-ministrului Marcel Ciolacu. Își va schimba subalterna sau va merge înainte spre dezastru, de dragul unei campanii în care vrăjitoarele sunt de dorit?

Platforma pentru prezidențiale a lui Marcel Ciolacu, una care pune în circulație populismul în stare pură, de tipul democrației directe, și prin aceasta complet fără efect în administrarea reală a treburilor țării, anunță că educația este în stare de degradare, cu tot ce înseamnă asta, rezultate rele la testele PISA, abandon școlar și așa mai departe.

ADVERTISING

O ratare de proporții, pe un ton alarmant, anunțată de candidatul social-democrat la președinție, chiar înainte de începerea unui nou an școlar, în exact aceleași condiții ca până acum.

Cine e responsabil îi pare clar lui Marcel Ciolacu - artizanul României educate, proiectul care a pus cruce sistemului românesc de învățământ, este președintele Klaus Iohannis, devenit un președinte lame duck și care nici măcar acum, când nu mai are mai nimic de pierdut, nu-și face curaj sau măcar timp pentru a vorbi despre agenda reală a României.

Un amănunt ar putea încurca trânta cu vrăjitoarele, care poate furniza campaniei social-democratului gustul de sânge și ghilotină al unui electorat menținut în apatie.

Amănuntul este chiar ministrul Educației, Ligia Deca, brațul logistic cu care președintele Klaus Iohannis a dictat soarta educației din România.

Pentru că, înainte de a ajunge la Palatul Victoriei, doamna Deca a semnat condica la Palatul Cotroceni și și-a asumat raportul stufos al reformelor care aveau să ducă școala românească într-un registru schizoid al meditațiilor ca privilegiu social.

Problema este chiar trecerea Ligiei Deca de sub autoritatea președintelui sub cea a premierului, nimeni altul decât tot Marcel Ciolacu, de astă-dată șef al Guvernului.

Posibilitatea ca prim-ministrul Ciolacu să fi ascuns eșcurile unui subaltern de candidatul Ciolacu este, așadar, nulă, pentru că o disociere perfectă nu a reușit-o anterior niciun politician.

Să presupunem, totuși, că Marcel Ciolacu a avut revelația dezastrului din educație, pe care îl numește cel mai mare eșec din istoria modernă a țării noastre, abia odată ce echipa nouă de campanie a scris conținutul platformei România dorită.

Mai poate prim-ministrul Ciolacu să permită ca școlile să se deschidă în septembrie în mandatul ministrului-subaltern responsabil, solidar cu Klaus Iohannis, de cel mai mare eșec din istoria modernă a României?

Le transmite premierul Marcel Ciolacu profesorilor să revină la catedră pentru a fi complicii acestui eșec?

Le spune premierul Ciolacu părinților să consimtă la ratarea educației copiilor lor, până după alegeri, când treburile s-ar putea rezolva, cu condiția să fie votat candidatul Ciolacu?

Guvernarea îi încurcă lui Marcel Ciolacu candidatura și sursele spun că acesta își pregătește o suspendare, oficial, pentru a nu încurca guvernarea, practic, pentru ca guvernarea să nu-i încurce lui campania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇