Ce-a rămas în urma incendiului istoric din Atena, care le-a arătat grecilor din suburbiile capitalei că focul le poate intra oricând în case

Ce-a rămas în urma incendiului istoric din Atena, care le-a arătat grecilor din suburbiile capitalei că focul le poate intra oricând în case

Cei doi oficiali ai Ministerului pentru Protecție Civilă din Atena responsabili cu evaluarea pagubelor se plimbă îmbrăcați în tricouri curate și proaspete. Cu șepci cu sigla ministerului, contrastează puternic cu locuitorii ale căror case sunt evaluate pentru daune, care cară cu gălețile, plini de furie și funingine, resturi înnegrite din ceea ce reprezenta, cu 48 de ore mai devreme, agoniseala lor de o viață. 

La 9 dimineața, cu ochii înroșiți de fum și de lacrimi, Eleni Exarchou iese pe stradă și vorbește cu cine vrea s-o asculte, aproape absentă. 

ADVERTISING

Suntem în suburbia Agios Georgios, pe o stradă mărginită de case arse aproape complet, din care au rămas doar pereții.

Eleni, de 69 de ani, a cărei casă a fost puternic afectată de incendiu, nici nu are energia de a se gândi la ce trebuie făcut mai departe. Doar se plimbă prin casă și încearcă încă să se împace cu faptul că tot parterul casei ei a devenit brusc de nelocuit - și că doar un noroc chior, o schimbare de vânturi și un vecin care a sărit gardul înarmat cu un furtun au salvat restul casei. 

ADVERTISING

Citeşte informaţiile integral în reportajul publicată de PressOne


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇