Japonezii au descoperit cum să amelioreze simptomele Alzheimer. Memoria e îmbunătățită

Japonezii au descoperit cum să amelioreze simptomele Alzheimer. Memoria e îmbunătățită

Oamenii de știință japonezi au descoperit că tratamentul cu dopamină ar putea atenua simptomele fizice din creier și îmbunătăți memoria. Metoda a fost testată pe șoareci și funcționează.

În cadrul studiului realizat pe șoareci bolnavi, s-a dovedit că dopamina are un rol decisiv în producția de neprilizină, o enzimă care poate descompune plăcile toxice din creier care sunt caracteristice bolii Alzheimer, scrie Science Daily.

Pastilele de neprilizină sau o injecție nu sunt fezabile, deoarece aceasta nu poate intra în creier din fluxul sanguin.

ADVERTISING

În cazul în care se obțin rezultate similare în studiile clinice pe oameni, acest lucru ar putea conduce la o modalitate fundamental nouă de tratare a bolii.

În cadrul studiului realizat de oamenii de știință de la Centrul RIKEN pentru Științele Creierului din Japonia s-a arătat că opt săptămâni de tratament cronic au dus la reducerea semnificativă a numărului de plăci în cortexul prefrontal al șoarecilor bolnavi.

Studiul a mai arătat că, în mod normal, odată cu vârsta, neprilizina scade natural în creier, mai cu seamă în cortexul prefrontal, ceea ce poate face din aceasta un biomarker bun în diagnosticarea bolii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇