Profesorul de la Arhitectură, acuzat de hărțuire sexuală, și-a dat demisia

Profesorul de la Arhitectură, acuzat de hărțuire sexuală, și-a dat demisia

Dorin Ștefan Adam, conferențiar al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București, care a fost acuzat de hărțuire sexuală a unor studente, și-a dat demisia.

Într-o informare remisă edupedu.ro, rectorul UAUIM, Marian Moiceanu, confirmă că a primit demisia conf. dr. arh. Dorin Ștefan Adam.

„Consider că este un demers firesc, responsabil, de asumare a unui comportament incompatibil cu calitatea de dascăl. Fiind o decizie unilaterală, voi lua act și voi demara imediat acțiunile de încetare a tuturor relațiilor contractuale”, mai spune Moiceanu.

ADVERTISING

Într-un articol publicat de site-ul redactiaropaganism.eu, sunt prezentate acuzații de hărțuire sexuală la adresa profesorului de la Arhitectură. Mai exact, Dorin Ștefan Adam a trimis pe rețelele de socializare mai multe fotografii indecente către studentele sale.

Inițial, profesorul fusese suspendat de la toate activitățile didactice, pe perioada în care era cercetat de comisia de etică a instituției de învățământ superior.

Ulterior, rectorul UAUIM a cerut Senatului universitar încetarea definitivă a contractului de muncă al profesorului Dorin Ștefan Adam, având în vedere că, potrivit rectorului, „a adus prejudicii grave de imagine școlii” și că are un comportament incalificabil.

ADVERTISING

„Comportamentul cadrului didactic este incalificabil. A încălcat Codul de Etică și prevederile Cartei universității și a adus prejudicii grave de imagine școlii. De aceea, membrii Consiliului de Administrație am decis că vom solicita Senatului universității încetarea definitivă a contractului de muncă”, a spus Marian Moiceanu, citat de edupedu.ro.

Între timp, profesorul și-a depus demisia. În demisie, potrivit unor surse, acesta ar invoca nevinovăția, dar își justifică gestul prin faptul că este adus un prejudiciu de imagine publică la adresa lui și instituției.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇