Federația Română de Gimnastică solicită TAS acordarea a trei medalii de bronz în finala de la sol: "Au fost nedreptățite"

Federația Română de Gimnastică solicită TAS acordarea a trei medalii de bronz în finala de la sol: "Au fost nedreptățite"

Federația Română de Gimnastică a dezvăluit, vineri, că a solicitat TAS acordarea a trei medalii de bronz, în contextul controverselor din jurul notelor primite de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu în finala de la sol, la Jocurile Olimpice 2024.

Prin vocea Carmencitei Constantin, președinte, Federația Română de Gimnastică a anunțat că a solicitat, în procesul de la TAS, ca Sabrina Voinea și Ana Bărbosu, împreună cu Jordan Chiles, să primească medalie de bronz pentru exericițiile de la sol.

Asta după ce Ana Bărbosu a pierdut la limită medalia de bronz în favoarea americancei Jordan Chiles, a cărei contestație a fost admisă și nota i-a fost mărită la 13.766, cu care a depășit nota de 13.700 obținută de sportiva noastră.

ADVERTISING

În ceea ce o privește, Sabrina Voinea a făcut contestație pentru mărirea notei de 13.700 obținute pentru exercițiul de la sol, după ce a primit o mică penalizare pentru că ar fi ieșit din covor, lucru care nu s-a văzut pe reluări.

”Noi am cerut medalie de bronz pentru toate trei (n.r. Sabrina Voinea, Ana Bărbosu și Jordan Chiles). Noi am cerut să se acorde trei medalii de bronz: americanca, pentru că e un drept câștigat și judecata se întâmplă după ce și-a câștigat acest drept și nu e vina ei că au fost greșeli de arbitraj. Noi vrem bronz, pentru că ambele sportive ale noastre au fost nedreptățite”, a spus Carmencita Constantin, pentru iamsport.ro.

ADVERTISING

Carmencita Constantin a menționat că nu știe când va începe procesul de la TAS, însă a dezvăluit că toate cerințele României au fost respectate.

”Știm deja că tot completul de judecători este constituit. Din fericire, avem trei judecători, pentru că și asta a fost o emoție. Am cerut noi trei judecători. Absolut tot ce am cerut, am obținut, iar asta este un mare câștig”, a completat Carmencita Constantin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇