Directorul FBI nu e foarte sigur că Trump a fost atins de un glonț

Directorul FBI nu e foarte sigur că Trump a fost atins de un glonț

Christopher Wray, directorul FBI, nu este foarte convins că Donald Trump a fost într-adevăr lovit de un glonţ în timpul tentativei de asasinat de la mitingul din Pennsylvania şi se întreabă, în schimb, dacă nu a fost vorba mai degrabă de şrapnel.

În timpul unei audieri care a avut loc miercuri la Washington, în faţa Comisiei judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Wray le-a spus parlamentarilor că nu este clar ce anume a provocat rănirea urechii lui Trump în timpul împuşcăturilor de la mitingul său de campanie din Butler, Pennsylvania, la începutul acestei luni.

WATCH: FBI Director Christopher Wray’s opening statement before the House Judiciary Committee about Trump’s assassination attempt.

„We will not and do not tolerate political violence of any kind, especially a despicable account of this magnitude.”WATCH: FBI Director Wray’s opening statement before the House Judiciary Committee on Trump’s assassination attempt.

Publicată de MSNBC pe Miercuri, 24 iulie 2024

Rafalele trase de un trăgător aflat pe un acoperiş de pe care se putea vedea scena unde era Trump şi mulţimea participantă au ucis un participant la miting şi au rănit alte două persoane.

ADVERTISING

„Există unele întrebări cu privire la faptul dacă este sau nu un glonţ sau e vorba de şrapnel care a lovit urechea", a declarat Wray, citat de The Guardian.

„În acest moment, nu ştiu dacă acel glonţ, pe lângă faptul că a provocat zgârietura, ar fi putut ateriza şi în altă parte", le-a spus el congresmenilor.

La scurt timp după tentativa de asasinat, Trump a declarat pe reţeaua sa socială că a fost împuşcat cu un glonţ care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte.

ADVERTISING

"Am ştiut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un şuierat, împuşcături şi am simţit imediat glonţul sfâşiind pielea", a scris fostul preşedinte.

"A avut loc o sângerare abundentă, aşa că mi-am dat seama atunci ce se întâmpla", a povestit el.

După împuşcături, Trump a publicat un raport despre recuperarea sa de la Ronny Jackson, fostul medic de la Casa Albă şi actual parlamentar republican, însă fostul preşedinte nu a permis profesioniştilor din domeniul medical care l-au tratat să vorbească public despre starea sa.

ADVERTISING

Joi, dr. Jackson a răspuns într-o postare pe X, numind comentariile lui Wray „absolut iresponsabile" şi „motivate politic", îndreptate împotriva lui Trump.

„Puţina credibilitate care i-ar mai fi putut rămâne a DISPĂRUT după ce a sugerat imprudent că Trump ar fi putut să nu fie lovit de un glonţ", a spus Jackson.

„A fost un glonţ. Am văzut rana!", a dat asigurări fostul medic devenit politician.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇