Campanie murdară în SUA: Tabăra lui Trump o atacă pe Kamala Harris pentru că nu are copii

Campanie murdară în SUA: Tabăra lui Trump o atacă pe Kamala Harris pentru că nu are copii
Foto: Hepta.ro

Un videoclip din 2021 în care candidatul republican JD Vance, nominalizat pentru a fi vicepreședintele lui Donald Trump, critică mai multe figuri publice printre care și Kamala Harris pentru că nu au copii a fost redistribuit în spațiul public dinspre tabăra lui Donald Trump, relatează CNN.

În videoclip, JD Vance, tată al trei copii, îi critică pe Kamala Harris, reprezentanta Alexandria Ocasio Cortez şi secretarul transporturilor, Pete Buttigieg, pe care îi numește „o grămadă de doamne cu pisici, dar fără copii, care se simt mizerabil în propriile vieţi”.

„Este doar un fapt elementar - te uiţi la Kamala Harris, Pete Buttigieg, AOC (Alexandria Ocasio Cortez) - întregul viitor al democraţilor este controlat de oameni fără copii", i-a spus Vance lui Tucker Carlson într-un interviu din iulie 2021, la Fox News.

ADVERTISING

La acel moment, Vance candida pentru Senat în statul Ohio. 

Fosta soție a soțului Kamalei Harris îi ia apărarea

Fosta soţie a lui Doug Emhoff, soţul Kamalei Harris, i-a luat apărarea vicepreşedintei. Ea a spus că îi este recunoscătoare Kamalei Harris pentru felul în care s-a purtat cu copiii ei şi s-a declarat mândră că face parte din „familia lor mixtă".

„Acestea sunt atacuri nefondate. Timp de peste 10 ani, de când Cole şi Ella (copiii ei şi ai lui Doug Emhoff - n.r.) erau adolescenţi, Kamala a fost co-părinte, cu Doug şi cu mine", a declarat Kerstin Emhoff pentru CNN.

„Ea este iubitoare, grijulie, foarte protectoare şi mereu prezentă. Iubesc familia noastră mixtă şi sunt recunoscătoare să o am (pe Kamala - n.r.) în ea", a transmis Kerstin Emhoff.

ADVERTISING

Vicepreşedinta Kamala Harris a mărturisit la un moment dat că cei doi copii vitregi ai săi îi spun „Momala".

Într-un eseu publicat în 2019 în Elle, Harris a vorbit despre faptul că a devenit foarte bună prietenă cu Kerstin Emhoff şi că au împărţit o familie mixtă. "Kerstin şi cu mine ne-am înţeles bine şi suntem prietene dragi", a spus Harris. "Uneori glumim că familia noastră modernă este aproape un pic prea funcţională", a adăugat ea.

Kerstin Emhoff, producător de film, are doi copii cu Doug Emhoff, cu care s-a căsătorit în 1992 şi a divorţat 16 ani mai târziu, păstrându-şi numele de căsătorie. Kamala Harris şi Doug Emhoff s-au căsătorit în 2014.

ADVERTISING

Intervine și Jennifer Aniston

În polemica iscată de remarcile candidatului republican pentru vicepreşedinţie a intervenit şi actriţa Jennifer Aniston. Ea a distribuit pe Instagram Stories o captură de ecran cu Vance şi a scris: "Chiar nu pot să cred că asta vine din partea unui potenţial vicepreşedinte al Statelor Unite".

Aniston - care de obicei îşi păstrează viaţa personală privată, dar a vorbit public despre problemele ei de fertilitate - a criticat, de asemenea, poziţia ultraconservatoare a lui Vance cu privire la drepturile reproductive.

„Tot ce pot să spun este... dle Vance, mă rog ca fiica dvs. să fie suficient de norocoasă să aibă copiii ei într-o zi. Sper că nu va trebui să apeleze la fertilizarea in vitro ca a doua opţiune. Pentru că tu încerci să îi iei şi asta", a scris Aniston.

În 2022, Aniston a dezvăluit pentru revista Allure că s-a luptat cu probleme de fertilitate şi că a făcut proceduri de fertilizare in vitro. De-a lungul carierei sale, ea a fost supusă unei acoperiri mediatice excesive din partea tabloidelor, care au insistat în mod repetat asupra relaţiilor sale de-a lungul anilor şi au întrebat-o de ce nu are copii.

Atacuri ale presei conservatoare

Kamala Harris s-a confruntat deja cu o serie de atacuri pe tema rasei şi sexului ei. Presa conservatoare s-a dezlănţuit cu calomnii la adresa ei, mai ales de când preşedintele Joe Biden a anunţat că se retrage din cursă, duminică, şi o susţine pe Harris.

Vicepreşedinta a fost prezentată drept o candidată „DEI" (acronim de la Diversitate, Echitate şi Incluziune) şi a fost analizată în amănunt, de la povestea ei romantică până la felul în care râde.

Sănătatea reproductivă va fi o problemă-cheie în alegerile din SUA. Multe femei de la Hollywood au vorbit despre drepturile reproductive şi se vor alinia cu Harris, care a fost principala voce a administraţiei Biden privind dreptul la avort al femeilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇