Directorul Secret Service și-a dat demisia azi, după ce ieri refuzase

Directorul Secret Service și-a dat demisia azi, după ce ieri refuzase

Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, şi-a dat demisia după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump.

Demisia vine pe fondul scandalului stârnit din cauza modului în care Secret Service nu a reușit să prevină tentativa de asasinat, care a avut loc la un miting de campanie din Pennsylvania, unde Trump a fost atins de glonţ la o ureche, scrie NBC News.

„În calitate de director, îmi asum întreaga responsabilitate pentru lipsa de securitate. În lumina evenimentelor recente, am luat cu inima grea decizia dificilă de a demisiona din funcția de director”, a scris Kimberly Cheatle, într-o scrisoare remisă angajaţilor Secret Service, citată de Washington Post.

ADVERTISING

Demisia lui Kimberly Cheatle vine la o zi după ce a fost criticată de membrii unei comisii a Camerei Reprezentanţilor, la o audiere privind acțiunile agenţiei la mitingul lui Trump din 13 iulie.

Mai mulţi parlamentari republicani şi democraţi i-au cerut să demisioneze, iar ea nu a dorit să răspundă la multe dintre întrebările comisiei.

Cheatle a recunoscut că au existat probleme „semnificative” și „colosale” cu securitatea la miting, dar a respins totuși cererile de demisie, spunând că este cea mai calificată persoană pentru a conduce Secret Service, agenţia responsabilă cu protejarea președintelui, vicepreședintelui, membrilor familiei acestora și candidaților la președinție.

ADVERTISING

Secretarul pentru Securitatea Internă, Alejandro Mayorkas, a declarat săptămâna trecută că are „încredere 100%” în abilitățile ei de director, iar o purtătoare de cuvânt a președintelui Biden a spus că o susține și el.

Cheatle a fost numită de Joe Biden la conducerea Secret Service în 2022.

Trump a evitat la milimetru să fie ucis, însă unul dintre participanții la miting a murit, iar doi bărbați au fost grav răniți.

Criminalul a tras de pe acoperișul unei clădiri aflate la aproximativ 150 de metri de scena unde Trump vorbea.

ADVERTISING

Secret Service nu și-a extins perimetrul de securitate pentru a include şi acea clădire, lăsând în schimb la latitudinea poliţiei locale să securizeze acea zonă.

De asemenea, agenții Secret Service i-au permis lui Trump să urce pe scenă și să înceapă să vorbească după ce au primit un raport de la poliția locală că o persoană suspectă a fost văzută la miting.

Acea persoană era chiar criminalul, care ulterior a fost ucis de un lunetist Secret Service, abia după ce a tras şi l-a rănit la ureche pe Trump.

Secret Service a fost în ultimii ani ținta criticilor pentru o serie de scandaluri și pași greșiți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇