Școala fondată de Kristoff Lajos, reținut pentru violarea unui minor, funcționează ilegal ca unitate de învățământ

Școala fondată de Kristoff Lajos, reținut pentru violarea unui minor, funcționează ilegal ca unitate de învățământ

Școala Amias International School, fondată de Kristoff Lajos, reținut pentru violarea unui minor, funcționează ilegal ca unitate de învățământ.

Amias International School „nu este și nu a fost” în procedurile de verificare și înregistrare ale ARACIP, instituția care acreditează și înregistrează toate școlile și grădinițele care funcționează pe teritoriul României, a răspuns Ministerul Educației la solicitarea Edupedu.ro.

În prezentările sale publice, Kristoff Lajos se recomandă ca fondatorul Amias Small School sau al Amias International School, ambele denumiri conducând către același site.

ADVERTISING

Pe site-ul acestei organizații, apare următoarea descriere: „Amias International School este recunoscută internaţional şi funcţionează după curriculum britanic. Fondată în urmă cu 3 ani de Lajos Kristof, profesor şi mentor specializat în antrenarea copiilor cu abilităţi înalte, şcoala a primit acreditarea în vara anului 2023”.

În România, potrivit legislației naționale, toate școlile și grădinițele de stat și private care funcționează pe teritoriul țării sunt înregistrate și numele lor sunt publicate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) pe site-ul ARACIP.

ADVERTISING

Kristoff Lajos, cunoscut drept „antrenorul de genii”, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în timp ce viola un băiat de 14 ani.

Copilul ar fi fost ademenit de Lajos cu bani, haine și un telefon iPhone.

Mama copilului violat de Kristoff Lajos a depus mai multe plângeri la poliţie de-a lungul timpului, dar toate au fost clasate.

Poliția Capitalei precizează că au clasat primele plângeri pentru că nu au fost identificate acţiuni concrete efectuate de bărbatul în cauză faţă de minor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇