Cum acționa profesorul Kristoff Lajos, reținut pentru viol. Mărturia mamei băiatului abuzat

Cum acționa profesorul Kristoff Lajos, reținut pentru viol. Mărturia mamei băiatului abuzat

Kristoff Lajos, cunoscut drept „antrenorul de genii”, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în timp ce viola un băiat de 14 ani.

Mama copilului a povestit la TVR Info cum a devenit suspicioasă şi de ce a sesizat poliţia.

"Suspiciunea mea a fost de la început. În 2022 a început toată tărăşenia. Atunci ne-am cunoscut practic. Nu am avut dovezi. Am încercat să vorbesc cu copiii, să observ dacă au comportamente diferite. A acţionat la un mod mult prea profesionist încât să îmi pot da seama eu, om simplu, ce se întâmpla", relatează femeia.

Bărbatul îi spunea frecvent copilului că e mai important să petreacă timp cu el decât cu familia. A încercat să-l ademenească şi pe fratele mai mic, iar mama susţine că de multe ori singurul mod prin care putea discuta cu copiii, care petreceau mult timp cu bărbatul, era chiar prin intermediul acestuia.

ADVERTISING

Se ajunsese la situaţia în care cei doi băieţi de 13 şi 14 ani aproape că nu mai veneau acasă.

"Copiii veneau tot împotriva mea. Nu ştiu cum făcea, tot eu eram cea rea. Curgeau mesajele întruna, îi suna. Deci copilul meu nu putea să stea cu mine în bucătărie să ia masa, că trebuia să aibă telefonul lângă el şi să îi răspundă non stop acestui individ. Asta mi-a atras atenţia", adaugă femeia.

EXCLUSIV Mama băiatului violat de Kristof Lajos: Am avut suspiciuni de la început

Telefoanele erau cumpărate tot de profesor.

Surse judiciare citate de TVR Info susţin că bărbatul îi dădea copilului, în fiecare lună, între 2.500 şi 3.000 de lei.

ADVERTISING

După ce s-a dus femeia la poliţie, Kristoff Lajos a fost filat timp de două săptămâni. Patru poliţişti l-au urmărit tot timpul.

Surse din anchetă mai spun că băiatul de 14 ani a recunoscut legătura cu bărbatul şi ar fi declarat că încă un copil ar fi într-o situaţie asemănătoare.  

Cine este Kristoff Lajos

Kristof Lajos este orfan şi a crescut în centrele de Protecția Copilului, fiind părăsit de mamă la vârsta de 3 ani.

Originar din Reghin, Mureș, a ajuns să câştige numeroase premii internaționale pentru inovație în educație, inclusiv Premiul de Excelenţă în Educaţie şi Mentorat la IG Award Ceremony.

ADVERTISING

Este director fondator al Școlii Amias Small School, expert educațional – Centrul pentru Tineret al Municipiului București, preşedinte fondator al Asociaţiei de Tineret pentru Prietenie și Educație, fondator al programului naţional Mentor în România, dar și producător general – spectacole de teatru și performance la Teatrul Evreiesc de Stat, Opera Națională București, Centrul Reduta.

Kristof Lajos spunea că sistemul pe care îl aplică este unic, reprezentativ pentru sistemele reformatoare care au curajul să includă copii cu dublă excepționalitate, copii cu inteligență peste medie, copii proveniți din familii cu istoric de violență în familie, copii cu nevoi speciale în educație (dizabilități de învățare, ADHD, ADD, Autism), scrie Adevărul.

Kristof este fondatorul programului national Mentor în Romania și al asociației Kristophăr pentru copii talentaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇