Imagine fabuloasă: Glonțul care i-a trecut pe la ureche lui Donald Trump

Imagine fabuloasă: Glonțul care i-a trecut pe la ureche lui Donald Trump

Un fotograf experimentat de la New York Times a surprins într-o fracțiune de secundă glonțul care i-a lovit urechea lui Donald Trump la un miting din Pennsylvania.

Doug Mills, un fotograf veteran de la cotidianul The New York Times, era prezent la mitingul din Pennsylvania și îl fotografia pe Donald Trump când a surprins o imagine incredibilă. Într-unul dintre cadre se vede glonțul care se îndrepta spre capul fostului președinte american și care avea să-l rănească ușor la ureche.

Trump-glont
Sursa: The New York Times

O analiză balistică simplă arată că este posibilă fotografierea unui glonț, a explicat Michael Harrigan, fost agent FBI, actualmente pensionat, care a lucrat 25 de ani în cadrul agenției, relatează ziarul citat.

ADVERTISING

Mills a folosit o cameră foto digitală Sony capabilă să surprindă imagini cu până la 30 de cadre pe secundă. El a făcut fotografiile cu un timp de expunere de 1/8.000 s – extrem de rapid conform standardelor din industrie.

glont-Trump
NY Times a realizat un montaj foto al cadrelor care au surprins glonțul tras spre Donald Trump. Sursa: The New York Times

Nu doar aparatul foto folosit a permis surprinderea acestei imagini incredibile. Celălalt factor este viteza cu care a zburat glonțul. Autoritățile au recuperat sâmbătă la fața locului o pușcă semiautomată de tip AR-15 folosită de atacator.

„Majoritatea camerelor folosite pentru a surprinde gloanțe în zbor folosesc camere speciale de viteză extrem de mare, care nu sunt utilizate în mod obișnuit pentru fotografierea obișnuită, așa că prinderea unui glonț pe o traiectorie laterală, așa cum se vede în acea fotografie, ar fi o reușită la un milion de încercări și aproape imposibil de realizat chiar dacă cineva știa că va veni glonțul", a explicat Harrigan.

ADVERTISING

„În aceste condiții, dacă această imagine nu arată drumul glonțului prin aer, nu știu ce altceva ar putea fi", a msi spus fostul agent FBI.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇