Cele mai ciudate incidente din ziua alegerilor: Polițist mușcat, președinte de secție beat și un bărbat caftit de o femeie, chiar în secția de vot

Cele mai ciudate incidente din ziua alegerilor: Polițist mușcat, președinte de secție beat și un bărbat caftit de o femeie, chiar în secția de vot

Cele mai multe incidente din ziua alegerilor sunt legate de acuzaţii privind votul multiplu sau buletine de vot gata ștampilate oferite alegătorilor. Au apărut, însă, și evenimente neobișnuite.

În ziua alegerilor au fost semnalate mai multe incidente ieșite din comun: un poliţist a fost muşcat de mână de o femeie, un preşedinte de secţie a venit la datorie beat, iar PNL a reclamat că în ziua votului se face propagandă liberală!

  • Un poliţist aflat într-o secţie de votare din judeţul Dolj a folosit spray-ul lacrimogen după ce un bărbat devenise agresiv. În urma conflictului, partenera bărbatului l-a muşcat de mână pe poliţist. Polițiștii au informat Parchetul în vederea continuării cercetărilor pentru ultraj, cele două persoane fiind în custodia poliţiştilor. Totodată, IPJ Dolj anunță că a fost dispusă înlocuirea agentului de poliție din serviciul de protecție.
  • Preşedintele unei secţii de votare din localitatea vasluiană Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, a fost înlocuit din această calitate după ce s-a prezentat beat mort la secţie. El avea o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Oana Şopu, a confirmat că se fac cercetări pentru a se stabili dacă bărbatul a ajuns la secţie la volanul unui vehicul.
  • Reprezentanţii PNL Arad au depus o sesizare la Poliţie după ce pe zeci de maşini din oraş au fost lipite, pe oglinzile retrovizoare, autocolante electorale pe care sunt tipărite sigla partidului şi îndemnul pentru a se vota PNL. Pe aceste materiale apar fotografiile europarlamentarului Gheorghe Falcă şi primarului Călin Bibarţ, ambii candidaţi pentru noi mandate. Partidul neagă orice implicare şi susține că adversarii politici au recurs la acest gest pentru a enerva electoratul.
  • Un candidat la Primăria Băneasa, din judeţul Constanţa, este acuzat că a agresat un alegător după ce îi oferise acestuia 1.000 de lei şi a fost refuzat.
  • Un bărbat care a votat la o secţie din judeţul Vâlcea a primit o amendă de 600 de lei pe motiv că şi-a fotografiat buletinul de vot. Alt bărbat care a făcut acelaşi lucru în Calafat a fost amendat cu 1.000 de lei.
  • Un bărbat de 43 de ani a ajuns la spital după ce ar fi fost bătut într-o secție de votare din Slatina, anunţă reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Olt. Bărbatul este stabil hemodinamic și este în curs de investigații și tratament de specialitate.
  • Un bărbat a fost lovit cu pumnul în piept de o femeie într-o secţie de votare din Petroşani după o discuţie în contradictoriu. Scandalul a început când bărbatul de 33 de ani a încercat să o filmeze pe femeia în vârstă de 50 de ani, iar apoi acesta i-a adresat ameninţări cu acte de violenţe, a precizat IPJ Hunedoara.
  • Un bărbat de 33 de ani care a fusese reclamat prin 112 că împarte bani alegătorilor a fost prins de poliţişti în comuna Ştefăneştii din Jos din judeţul Ilfov având în autoturism sume de bani şi liste cu nume de persoane. A fost deschisă o anchetă.
  • Tot la Ştefăneştii de Jos, preşedintele unei secţii de votare nu s-a prezentat la secţia de votare, atribuţiile sale fiind fost preluate de către locţiitor.
  • Președintele unei secții de votare din Tecuci, județul Galați, a observat la ieșirea din cabinele de vot că un bărbat are șapte buletine, iar soția acestuia doar trei, deși ambii intraseră în cabine fiecare cu câte cinci buletine. Femeia i-a dat soțului, pe ascuns, două buletine de vot, ca să voteze în locul ei, motivând că ea nu știa să citească.
  • O bătrână de 72 de ani, membru al comisiei de la o secţie de votare din Sectorul 6, este cercetată pentru furt, după ce poliţiştii au găsit o ştampilă de vot asupra ei. Un alt caz a fost identificat de poliţişti după s-au deplasat la o altă secţie din Sectorul 6 şi au identificat un bărbat de 82 de ani care avea şi el o ştampilă dispărută.
  • O femeie de 28 de ani din Galaţi a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la Spitalul de Psihiatrie după ce ar fi încercat să intre într-o secţie de votare din municipiu având la ea o păpuşă cu care vorbea. ”Persoana în cauză a solicitat să intre în secţia de votare, moment în care poliţistul aflat în dispozitiv de ordine publică a încercat să comunice cu aceasta, solicitându-i cartea de identitate în vederea legitimării. Femeia a refuzat să comunice cu poliţistul şi a părăsit incinta secţiei de votare. În afara secţiei, aceasta a început să vorbească la telefon şi ulterior cu păpuşa, aspect observat de către poliţist, care a solicitat prezenţa unui echipaj medical de urgenţă”, arată IPJ Galaţi.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇