Iohannis a fost în Bucegi, cu puțin timp înainte ca turista să fie sfâșiată de urs: S-a ajuns prea departe!

Iohannis a fost în Bucegi, cu puțin timp înainte ca turista să fie sfâșiată de urs: S-a ajuns prea departe!

Președintele Klaus Iohannis a fost și el în Munții Bucegi, cu puţin timp înainte ca tânăra turistă să fie sfâșiată de urs.

Întrebat despre acest caz tragic, Klaus Iohannis a spus că el crede că „s-a ajuns prea departe”.

„Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. M-a șocat. Sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă acolo, pentru familia ei, dar îmi pare foarte rău pentru România, pentru că avem resurse naturale incredibile și nu prea știm să le gestionăm cum trebuie.

ADVERTISING

Problema cu urșii nu este deloc nouă și clasa politică a reacționat de fiecare dată la aceste incidente nefericite doar punctual. Este o mare emoție, se convoacă o ședință de guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe”, afirmă Iohannis.

Președintele a mai spus că, dacă în România se dorește un turism sănătos, „trebuie să înţelegem că nu trebuie să lăsăm ca oamenii să fie uciși de animale”.

„Cum nu cred că animalele trebuie să fie omorâte doar pentru distracție, dar calea de mijloc trebuie găsită și eu sper că de data aceasta cei responsabili găsesc o soluție reală. Este, între timp, evident că avem prea mulți urși, avem prea multe incidente unde oameni sunt răniți sau chiar uciși de urși și nu se poate continua în felul acesta.

ADVERTISING

Nu sunt nici vânător, nici specialist în materie, dar avem destui și este cazul să vină cu o soluție legislativă, care respectă toate normele europene, dar respectă și viața oamenilor. Nu putem proteja animalele în detrimentul oamenilor”, a mai spus Iohannis.

Un urs a atacat și ucis o femeie pe traseul Jepii Mici. Când a fost găsit, animalul era agresiv şi a fost împușcat.

Iată cele mai recente informaţii despre acest caz tragic:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇