Vouliagmeni, oaza de relaxare de lângă Atena, ideal de vizitat primăvara (Galerie foto)

Vouliagmeni, oaza de relaxare de lângă Atena, ideal de vizitat primăvara (Galerie foto)

Atena e superbă primăvara și mulți preferă acest anotimp pentru a o vizita. De altfel, orașul pare a fi în vacanță non-stop. Iar cu o temperatură medie de 13-16° C în lunile martie-aprilie, atmosfera este perfectă pentru a explora orașul, dar și împrejurimile.

Probabil legat de Atena te-ai documentat deja și știi exact ce ai de văzut. Dacă îți mai rămâne o zi sau măcar jumătate de zi pe care ai vrea să o dedici altui loc, atunci o idee este Vouliagmeni.

Situat la numai 30 de kilometri de Atena, orașul Vouliagmeni este renumit mai cu seamă pentru lacul cu același nume, încălzit de izvoare termale, care îți permit să înoți tot anul.

Vouliagmeni este un lac cu apă sărată, alimentat de apele subterane ce vin din de pe Muntele Hymettus, și se află la numai 40 de metri peste nivelul marii.

ADVERTISING

Lacul se continuă în interiorul unui munte, într-o peșteră subacvatică ce nu a fost niciodată explorată pe deplin. Numele său nu a fost ales întâmplător, ”vouliagmeni” însemnând scufundat.

Anual, turiști și localnici vin aici pentru a se bucura de apele terapeutice ale lacului, alimentat de un izvor termal ce menține o temperatură constantă a apei de 22-29°C. E destinația de vacanță favorită pentru locuitorii Atenei.

Tot aici se găsește și cea mai frumoasă plajă de lângă Atena, Astir Vouliagmeni beach, frecventată încă din anii 60 de starurile de cinema și afaceriștii prosperi, scrie The Atenian Riviera. Dacă tarifele pentru șezlonguri și umbrelă însumează prea mult pentru buzunarul tău – circa 80 de euro – există și o alternativă: plaja publică Vouliagmeni, aflată la 50 m distanță de Astir beach.

Bonus: seară de distracție în Atena! 2 baruri lăudate

Iar dacă, după o zi plină, seara ai decis să te întorci în Atena, pentru o ultimă seară ori noapte de distracție, nu rata cele două baruri reprezentative pentru oraș, lăudate de toți cei care le-au călcat pragul: Brettos și Baba au rum.

Primul este cel mai vechi bar din Atena, deschis din 1909, iar al doilea este renumit pentru colecția sa de rom. Pregătește-te pentru o noapte de pomină și nu-ți lua adio – cel mai probabil te vei întoarce.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇