Vacanță în pandemie: Bucură-te de liniștea și răcoarea celor mai frumoase peșteri din lume (Galerie foto)

Vacanță în pandemie: Bucură-te de liniștea și răcoarea celor mai frumoase peșteri din lume (Galerie foto)

Oricât am vrea să credem că pandemia a trecut, realitatea e însă alta și nimeni nu poate anticipa cum vor evolua lucrurile. Cum merităm totuși o vacanță, după atâta vreme de stat în casă, ce-ai spune să te bucuri de liniștea și splendoarea celor mai frumoase peșteri din lume?

Nu te vei călca în picioare cu alți turiști, dar tot vei simți că ești în vacanță. În plus, unde te poți ascunde mai bine de căldură dacă nu într-o peșteră?

Iar un tur al celor mai frumoase peșteri din lume trebuie să includă, conform Travel Stride, Peșterile de Marmură, din regiunea Patagonia, în Chile.

ADVERTISING

Din păcate sau din fericire, depinde cum alegi să vezi lucrurile, acestea sunt accesibile doar cu barca, iar ”sezonul” lor e în perioada septembrie – februarie.

Cei care le-au văzut spun că puține imagini sunt mai frumoase decât apa turcoaz, limpede precum cristalul, care se refletă pe pereții peșterii.

Peștera de gheață Eisriesenwelt, din Austria, este și cea mai mare peșteră de acest tip din lume. Descoperită spre finele secolului XIX, localnicii au refuzat să pătrundă în interior, convinși fiind că e intrarea în Iad.

ADVERTISING

Acum, turiști din toată lumea vin să o vadă, atrași mai ales de o formațiune masivă de gheață din interior.

Peștera Skocjan, din Slovenia, e parte din patrimoniul UNESCO, fiind recunoscută ca un important sit geologic și istoric.

E un sistem subteran unic în lume și nu doar specialiștii spun că formațiunile de aici, din piatră și cristal, sunt cu totul speciale.

Peșterile de gheață Mendenhall din Alaska sunt parte dintr-un ghețar de circa 18 kilometri din valea Mendenhall, în Juneau, Alaska. Pe cât de frumoase, pe atât de greu accesibile sunt. E nevoie să mergi cu caiacul sau să faci o drumeție de circa 6 kilometri, prin zăpadă și pe gheață, pentru a ajunge la ele.

ADVERTISING

Peștera Veryovkina, din Georgia, este cea mai adâncă din lume și este explorată și în prezent, ultima expediție aici fiind în 2018. Din păcate, nu este deschisă vizitatorilor. Însă turiștii care ajung în Georgia pot vizita o peșteră alăturată, Krubera, a doua cea mai adâncă din lume, cu formațiuni de cristal și apă turcoaz.

Vezi și Un altfel de itinerariu de vacanță: Cele mai frumoase grădini din lume (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇