O altfel de vacanță: Fă un tur al celor mai frumoase grădini din lume! (Galerie foto)

O altfel de vacanță: Fă un tur al celor mai frumoase grădini din lume! (Galerie foto)

Dacă vrei o vacanță pe sufletul tău, una în care să te încarci de natură, frumusețe și liniște, o idee ar fi să vizitezi cele mai frumoase grădini din lume. Sigur, poate nu le poți vedea pe toate într-un singur concediu, dar e o listă de ținut minte și bifat, la un moment dat.

Iar prima grădină din topul propus de Trip to Discover este Keukenhof, din Lisse, Olanda. Supranumită și Grădina Europei, este cea mai mare grădină cu flori din lume.

Mai multe soiuri de lalele, narcise și zambile acoperă 80 de acri de parc în micul oraș Lisse, aflat la 40 de minute de mers cu mașina de Amsterdam.

ADVERTISING

Ține minte doar că parcul e deschis doar de la jumătatea lui martie până la jumătatea lui mai. Jumătatea lunii aprilie este cea mai bună perioadă să vii aici.

Florile nu sunt singura atracție. Vei găsi și restaurante, cafenele și vei putea face plimbări cu barca.

Grădinile din Versailles, în Franța, nu ar trebui sub nicio formă ratate. Construite la porunca regelui Louis al XIV-lea, sunt de-a dreptul opulente, ceva de văzut măcar o dată în viață.

Concepute în secolul XVII, acestea vin să întregească splendoarea Palatului Versailles, la rândul său un veritabil monument.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Să spunem doar că arborii din grădină sunt aduși de pe întreg teritoriul Franței, mii de oameni fiind cooptați în această muncă. Flori, lacuri, colțuri intime decorate cu statui, un canal pe care însuși regele se plimba în gondolă – asta vei întâlni aici.

Nu trebuie uitate nici Royal Botanic Gardens, din Marea Britanie. La o aruncătură de băț de Londra, grădinile găzduiesc nu mai puțin de 50.000 de specii de plante, printre care și copaci vechi de mai bine de 150 de ani.

La 40 de minute de mers cu mașina de Dublin, Irlanda, în munții Wicklow, sunt Powerscourt Gardens, care se întind pe 47 de acri.

ADVERTISING

O poveste în sine, aici poți găsi, pe lângă flori, și cascade, poduri, statui, lacuri și tot ce ți-ai putea dori de la un spațiu verde.

La loc de cinste printre cele mai frumoase grădini ale lumii sunt și The Butchart Gardens, pe insula Vancouver, în British Columbia, Canada. Deschise întreg anul și întinse pe 135 de acri, acestea au fost, inițial, o grădină privată.

S-a tot extins, folosindu-se pământ de la fermele din vecinătate și, în cele din urmă, s-a deschis publicului. Aici cresc 700 de specii de plante, în floare din martie până în octombrie.

Vizitatorii pot savura un ceai sau chiar servi cina într-un astfel de cadru colorat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇