Unde mai merg rușii în vacanță, printre atâtea sancțiuni: Au aterizat direct la 32 de grade Celsius. Vor merge 100.000 doar anul ăsta

Unde mai merg rușii în vacanță, printre atâtea sancțiuni: Au aterizat direct la 32 de grade Celsius. Vor merge 100.000 doar anul ăsta

După şapte luni de întrerupere cauzată de restricţii aeriene impuse Rusiei de la declanşarea invaziei sale în Ucraina, turismul peste mări și țări este din nou disponibil pentru ruși. Astfel, peste 400 de turişti ruşi au sosit sâmbătă pe insula paradisiacă Margarita, în nord-estul Venezuelei, informează duminică AFP.

Potrivit agenţiei ruse de turism Pegas Touristik, cei 417 turişti au sosit cu un zbor charter al companiei aeriene ruse Nordwind.

Compania a lucrat luni de zile pentru a stabili un itinerar "neutru", care să evite spaţiile aeriene americane şi europene, interzise în continuare aviaţiei ruse în virtutea sancţiunilor occidentale impuse după intrarea armatei ruse în Ucraina.

ADVERTISING

Itinerarul a fost "minuţios" elaborat împreună cu Agenţia Federală Rusă de Transport Aerian, pentru a obţine o serie de autorizaţii, proces care a durat "toată vara", a declarat Asociaţia Agenţiilor de Turism din Rusia (ATOR).

Majoritatea turiştilor au coborât din avion îmbrăcaţi gros, în timp de temperatura din Margarita este de circa 32 de grade Celsius.

Insula Margarita este o atracţie turistică pentru ruşi începând din august 2021, când legătura aeriană spre Rusia a fost deschisă de companii ruse ce propuneau servicii turistice. Trei luni mai devreme, compania publică venezueleană Conviasa deschisese o legătură între Caracas şi Moscova, ce rămâne activă.

ADVERTISING

După invazia rusă lansată asupra Ucrainei pe 24 februarie, legătura aeriană cu Margarita a fost suspendată din cauza restricţiilor aeriene impuse Rusiei.

Guvernul venezuelean se aşteaptă să primească circa 100.000 de turişti ruşi până în decembrie, datorită redeschiderii legăturii Margarita-Moscova, ce ar urma să aibă o frecvenţă de cinci zboruri pe săptămână.

Moscova este un aliat-cheie al Venezuelei după instalarea la putere a defunctului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013), apologet al anti-imperialismului american. Această apropiere a continuat şi în timpul actualului preşedinte Nicolas Maduro, care a reuşit să ocolească o parte din sancţiunile americane la adresa sa datorită aliatului său rus.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇