Un oraș din România a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break

Un oraș din România a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break

Orașul Timișoara a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023.

În realizarea clasamentului au fost luate în calcul cheltuielile cu cazarea, mesele la restaurant și transportul în 75 dintre cele mai populare destinații urbane, relevă datele analizate de Profit.ro.

Topul se află la a doua ediție și a fost realizat de Bounce, un start-up american finanțat de General Catalyst și Andreessen Horowitz, specializat în servicii de depozitare a bagajelor pe termen scurt.

Timișoara a obținut un scor de accesibilitate de 8,63 puncte, iar pe locul doi s-a clasat Buenos Aires, capitala Argentinei, cu 8,22 puncte.

ADVERTISING

“În ciuda dimensiunilor sale mici, orașul este plin de cultură, găzduind peste 30 de festivaluri pe parcursul anului, de la Central European Film Festival la Vest Fest, un festival de muzică de trei zile. Este ușor de înțeles de ce orașul a fost votat capitala europeană a culturii în 2021”, notează autorii clasamentului.

Locul trei este ocupat de Baku, capitala Azerbaidjanului, fiind urmată de orașul indonezian Yogyakarta și de capitala Georgiei, Tbilisi.

De cealaltă parte, cele mai scumpe destinații de city break în acest an sunt Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇