Toamna Clasică la Casa Artelor Dinu Lipatti

AFIS-TOAMNA-CLASICA

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la orele 18:00, Evenimentul „Toamna Clasică la Casa Artelor Dinu Lipatti”, Eveniment ce se va desfășura în Salonul de Muzică. 

În Stagiunea de toamnă, Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită în Casa marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, o bijuterie arhitectonică construită în anul 1902, unul dintre primele proiecte ale arhitectului Petre Antonescu, autor, printre altele al unor clădiri bucureștene emblematice precum Primăria Municipiului București, Arcul de Triumf sau Banca de Investiții. Acordurile Muzicii clasice, redate de minunații artiști invitați ai Casei Lipatti, vor transmite emoția și melancolia acestui anotimp publicului nostru, într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei.

           Așadar, sâmbătă – 16 octombrie 2021 – de la orele 18:00, publicul nostru este invitat să cunoască viața și opera marelui compozitor și pianist Dinu Lipatti prin Expozițiile permanente - „Dinu Lipatti – viața și opera” și „Dinu Lipatti familia și prietenii”, având ocazia să asculte Înregistrări celebre din muzica clasică.

ADVERTISING

           În Salonul de Muzică va avea loc Recitalul Extraordinar de muzică clasică universală susținut de artiștii invitați ai Casei Artelor Dinu Lipatti, violonistul Aron Cavassi și pianista Eliza Puchianu. În Program au fost incluse creații de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Hilda Jerea. 

         De la orele 19:00, în Salonul de Muzică, va fi proiectat filmul „Triptic – Călătorie melancolică. Constantin Brăiloiu (1893 – 1958), Clara Haskil (1895 – 1960), Dinu Lipatti (1917-1950)”, coproductie româno-elvețiană, în regia și după scenariul scriitoarei, poetei, traducătoarei și realizatoarei elvețiene de film de origine română, Ana Simon, despre trei mari personalități născute în București. La realizarea filmului, lansat în anul 1997, a participat actrița franceză Jeanne Moreau.

ADVERTISING

Violonistul Aron Cavassi reprezintă a cincea generație de muzicieni din familie.  A absolvit licența în 2019 la Universitatea de Arte (UDK) din Berlin, clasa prof. Marianne Boettcher, continuând cu studiile de master la Universitea Națională de Muzică București, clasa prof. Gabriel Croitoru. Este laureat a peste 50 de premii naționale și internaționale și are colaborări cu TVR, Televiziunea Trinitas, Radio România Muzical, Institutul Cultural Român din Berlin, Graz și Paris. Este bursier al mai multor cursuri de măiestrie, printre care cel de la Menuhin Academy (Gstadt, Elveția) - unde studiază cu Maxim Vengerov și Liviu Prunaru, „Dinu Lipatti” Summer Music Academy (Sinaia) - masterclass susținut de Remus Azoiței, Atelierul internațional de muzică de cameră SONORO (Montepulciano, Italia).

Pe plan național, violonistul Aron Cavassi concertează ca solist cu orchestrele Filarmonicilor din Bacău, Rm.Vâlcea, Târgovişte, precum și cu „Orchestra Simfonică Bucureşti”, Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” și „Orchestra Philarmonia București”. De asemenea, este solistul unor ansambluri orchestrale din Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria. Ca membru colaborator al Orchestrei Române de Tineret a concertat în prestigioase săli europene (Konzerthaus - Berlin, Elfphilharmonie - Hamburg). 

ARON-CAVASSI

Pianista Eliza Puchianu şi-a început educaţia muzicală în 1997. A obținut licența la Clasa de pian principal la Royal Irish Academy of Music în 2015 şi a fost admisă la Boston Conservatory în Programul Master of Music in Piano Performance 2016-2018. In anii 2010 şi 2011 a câştigat concursurile Audery Chisolm, Ludving Cup, English Song şi Lieder Duo din cadrul RIAM Feis (Dublin). Activitatea camerală numără recitaluri în: Ulm (Germania), Vilnius (Lituania), Paris (Franța), Padova, Veneţia (Italia), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), Isle of Man (Marea Britanie), Dublin (Irlanda). Experienţa profesională de acompaniatoare include colaborări cu Dublin Opera Briefs, Concursul Internaţional George Enescu 2014, Wexford Opera Festival (Irlanda) şi Edinburgh Festival (Scoţia). Ca solistă cu orchestra a debutat pe scena Ateneului Român în 2006 şi în 2008 a concertat alături de Orchestra Naţională Radio.

ELIZA-PUCHIANU

Conceptul Evenimentului „Toamna Clasică la Casa Artelor Dinu Lipatti” aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti

Participarea la Evenimentele organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti este posibilă doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Persoanele care sunt vaccinate trebuie să facă dovadă administrării serului prin prezentarea certificatului verde. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii, iar la intrarea în Casa Lipatti va fi măsurată temperatura participanților.

Biletele pot fi achiziționate online de pe site-ul www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea. La prețurile de pe site-ul iabilet.ro se aplică taxe pentru procesare online.

Se pot lua bilete și de la Casa Artelor Dinu Lipatti din Bd. Lascăr Catargiu 12, sector 1.

Prețul biletelor la sediul Casei Lipatti este:

Salonul mare de muzică – 20 lei

Salonul mare de muzică - Preț redus pentru copii, elevi, studenți și pensionari – 10 lei

Salonul mic – 15 lei

Salonul mic – Preț redus pentru copii, elevi, studenți și pensionari – 8 lei

Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au acces gratuit, doar cu rezervare la numărul de telefon 031 425 25 63.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Observatorul Cultural


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇