Te gândești deja la o vacanță la mare, la soare, în sezonul rece? Iată câteva idei (Galerie foto)

Te gândești deja la o vacanță la mare, la soare, în sezonul rece? Iată câteva idei (Galerie foto)

Că vrem nu vrem, frigul s-a instalat, iar mulți dintre noi am rămas cu nostalgia zilelor calde, pe care le-am mai retrăi și în anotimpul rece. Dacă cu ani în urmă vacanțe în Bali sau Filipine păreau ceva irealizabil, cu o plănuire atentă, căutarea din timp a ofertelor, atât pentru zbor, cât și pentru cazare, o astfel de aventură poate deveni realitate.

Iar acestea sunt și destinațiile de top, fără a fi singurele, pentru cei care trec prin clima temperată, așa cum suntem noi, și suferă că vara s-a sfârșit.

Până să ajungem să gustăm sărbătorile de iarnă cu feeria lor aparte, putem trece prin încă o vară, iar destinații unde să o gustăm din plin ne sunt recomandate de Conde Neste Johansens.

ADVERTISING

Filipine

Dacă te gândești la lux exotic, atunci acesta nu poate fi găsit decât în Filipine. Cu frumusețea naturală și exotică, cu plajele aurii, cu viața palpitând la fiecare pas, cu cascade, cu insule și munți, Filipinele au câte ceva pentru fiecare, fie ei iubitori de natură, de bucate sau de aventuri.

Te poți caza într-un loc mai retras, unde să fii înconjurat de apă și de mâncare bună sau poți merge la un hotel cu multe stele, unde să beneficiezi de tot ce ai putea dori de la un spa, să faci excursii în junglă și sporturi de apă. Orice scenariu e posibil.

Bali

Tot un paradis este și Bali, cu plajele sale pitorești, cu apele limpezi precum cristalul, prin care se văd peștii colorați în toate nuanțele curcubeului și recifele sale de corali. Bali este pentru mulți destinația ideală în anotimpul rece și o singură vacanță acolo te va ajuta să înțelegi de ce.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poți admira și dealuri, cultivate, dar și munți, de pe terasa unde te relaxezi la spa. Se spune că Bali este unul dintre cele mai bune locuri de a te (re)conecta cu tine. Dacă practici yoga sau meditația, atunci ai ajuns într-una dintre destinațiile de top din lume din acest punct de vedere.

Fă-ți drum la cascadele Sekumpul, nu uita de temple și nici de satul Jimbaran, renumit pentru produsele sale pescărești, gătite tradițional.

Mexic

Punte a Americii Centrale cu America de Nord, Mexicul este o destinație complet diferită de toate țările care îl înconjoară. Are plaje ascunse, izolate, sălbatice, are munți pitorești, are deșert și junglă.

ADVERTISING

Are orașe înțepenite în era colonială, dar și relicve ale vechilor mayași, are priveliști spre Pacific sau Atlantic pe care nici nu ți le poți imagina.

Maldive

Din nou un paradis tropical idilic, Maldive și-a construit renumele grație plajelor, unele dintre cele mai frumoase din lume, unde poți admira peștii chiar în timp ce înoți. Apele Oceanului Indian sunt aici mai limpezi decât în orice vis.

Sunt nu mai puțin de 1.192 de insule de corali, casă pentru 187 de specii și pentru mii de pești multicolori, țestoase balene și delfini. E ca și cum ai păși într-o altă lume.

Citește și Destinații de vacanță pentru toamnă. E anotimpul care le pune cel mai bine în valoare (Galerie foto)

Poți face scufundări, privi din bulgalow întinderea nesfârșită de apă și apusurile din altă lume, asta, în timp ce deguști cele mai fine, dar simple bucate.

Caraibe

7.000 de insule te așteaptă să le explorezi, așa că ai ce face toată iarna, dacă te țin buzunarele. Aici, fructele de mare și romul îți vor ține tovărășie în timp ce îți vei delecta ochii cu priveliști de neimaginat și vei fi complet anesteziat de sunetele naturii.

Poți face drumeții prin păduri, poți urmări balenele, deloc timide, poți face sporturi acvatice, poți învăța despre istoria Jamaicăi și obligatoriu trebuie să ajungi pe plajele din Turks & Caico. Trebuie să încerci grătarul din Barbados, să ajungi la St. Lucia, de unde vei rămâne cu amintri de neșters, să plutești pe coasta din Antigua. Sunt mai multe de făcut decât ai crede.

Vezi și Cele mai bune destinații de vacanță pentru întreaga familie (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇