Symi, perla grecească la doi pași de Rhodos, destinația perfectă pentru septembrie (Galerie foto)

Symi, perla grecească la doi pași de Rhodos, destinația perfectă pentru septembrie (Galerie foto)

Concediul perfect ar fi bine să aibă puțin din toate: relaxare, plimbare, ceva trasee turistice, care să includă muzee, castele și clar peisaje de vis. Iar insula greceasă Symi chiar le are pe toate. Iar septembrie e perioada perfectă să o vizitezi. Ține minte însă că insula Symi e o destinație perfectă începând chiar cu Sărbătorile Pascale.

Cu o populație de puțin peste 2.000 de locuitori și o altitudine maximă de 617 metri, insula, care face parte din Arhipelagul Dodecanez, este mai puțin călcată de turiști și asta se vede în sălbăticia locurilor.

E o insulă plină de istorie, care amintește la tot pasul de miturile grecești. Chiar numele face referire la nimfa Symi, soția lui Poseidon. Iar când vei ajunge pe insulă, vei vedea că numele i se potrivește ca o mănușă.

Arhitectură diferită de restul Greciei. Creveți vedetă

O adevărată perlă între ape, insula a atras mulți cotropitori, de la turci, italieni și până la cavaleri ioaniți.

De asemenea, vei fi plăcut surprins când vei vedea care este arhitectura insulei, complet diferită de restul Greciei, una mai degrabă tipică perioadei neoclasice.

În Symi cel mai ușor se ajunge din Rhodos, cu feribotul, iar drumul durează două ore. Dacă acum câțiva ani nu prea găseai cazare, fiind o insulă mică, aceasta nu mai este o problemă în prezent. Vei găsi și hoteluri, și pensiuni, te poți caza la localnici sau în apartamentele pe care aceștia le închiriază.

La capitolul mâncare, asigură-te că vei comanda unicii creveți Symi, micuți, care se mănâncă cu totul, și sunt foarte gustoși, vedetele insulei.

ADVERTISING

Plaje sălbatice

Plajele de aici sunt ușor sălbatice și retrase, dar unele îți pun la dispoziție toate facilitățile. Cea mai aproape de orașul Symi este Nos, o plajă stâncoasă, dar unde vei găsi șezlong și umbrelă.

Renumite sunt și plajele Marathounda și Nanou, retrase, unde vei ajunge doar cu autobuzul sau mașina. Și drumul și destinația vor face însă să merite.

Ce vizitezi pe insula Symi

În primul rând trebuie văzut orașul Symi. Și neapărat noaptea! O plimbare la apus, pe lângă port, îți va aduce cele mai frumoase fotografii de vacanță.

Mănăstirea Panormitis este unul dintre acele locuri care îți aduc instantaneu o stare de liniște sufletească! Aici, timpul se oprește, liniștea se așterne și ești doar tu cu tine, indiferent de numărul turiștilor din jurul tău.

Încă din cele mai vechi timpuri, locul sfânt atrăgea pelerini din întreaga lume. Vei găsi aici inclusiv o icoană celebră de argint a Sfântului Arhanghel Mihail.

ADVERTISING
AlphaCard Visa susţine vacanţele în Grecia! Plătește cu cardul Visa (de credit sau debit) de la Alpha Bank taxele de autostradă şi feribot în Grecia şi:
  • primeşti banii înapoi – în limita a 20 de euro per card
  • intri în tragerea la sorți pentru o croazieră în Marea Nordului
Cu cardul de credit Visa de la Alpha Bank te bucuri de 3 rate automate fără dobândă şi fără comision, la plățile de cel puţin 600 de lei (sau 120 de euro) efectuate în Grecia.
Dacă nu ai un card de credit Visa de la Alpha Bank, îl poți obţine cu 0 taxă de emitere, 100% online accesând https://www.alphabank.ro/greek-credit-card sau în oricare unitate Alpha Bank din România si primești cadou şi un prosop de plajă.
Campanie valabilă în perioada 15 iunie – 15 septembrie.
ADVERTISING

Desprins direct din cărțile poștale, portul Gialos atrage turiștii ca un magnet. Arhitectura specială, casele ce par că ies din stânci, bărcile mereu gata de plecare, totul metită văzut și admirat pe îndelete. Aici vei găsi și celebrii bureți de mare locali.

Ia o pauză, savurează o cafea grecească și bucură-te de priveliște! Până la urmă pentru ce este vacanța?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇