Amendă de până la 500 de euro pentru cine merge pe stradă la bustul gol sau în costum de baie

Amendă de până la 500 de euro pentru cine merge pe stradă la bustul gol sau în costum de baie

Exasperat de comportamentul turiștilor, care confundă străzile cu plaja, primarul unui oraș din Italia a decis să ia măsuri. Cei care merg prin localitate îmbrăcați sumar vor fi amendați, a avertizat el.

Sancțiunile vor fi cuprinse între 25 și 500 de euro, a anunțat primarul Massimo Coppola, într-o postare pe pagina lui de Facebook, relatează CNN.

"Gata cu comportamentul indecent. De aceea, am semnat ordonanța care interzice circulația atât cu bustul gol, cât și cu costum de baie. Pentru contravenienți, amenzile sunt de la 25 la 500 de euro", a scris edilul.

ps
Foto: Facebook / Massimo Coppola

Potrivit primarului, turiștii sunt bineveniți în pitorescul oraș situat la sud de Napoli, pe coasta vestică a Italiei, însă mulți dintre ei merg pe stradă îmbrăcați sumar. "Sorrento a fost mereu recunoscut în toată lumea ca o capitală a turismului și a ospitalității de cea mai înaltă calitate, iar aceste comportamente pot constitui un element de disconfort și de neplăcere pentru sorrentini (localnici - n.red.) și pentru turiști", a scris Coppola, adăugând că măsura are ca scop îmbunătățirea imaginii orașului, a calității vieții și a aspectului centrului și spațiilor publice.

ADVERTISING

Oraşul e situat în Peninsula Sorrentină, unde se află și celebra Coastă Amalfitană, cu "bijuteriile" sale, Amalfi, Positano și Ravello care se reflectă în Marea Tireniană. Zona este sub protecția UNESCO din 1997.

Popularitatea acestei zone este atât de mare, încât autoritățile au introdus restricții de circulație pentru a ușura traficul auto pe drumul săpat în stânci, cu priveliști splendide către marea turcoaz care străbate coasta.

Din 15 iunie, a fost lansat un sistem alternativ de circulație, în baza numărului de pe plăcuțele de înmatriculare. Astfel, mașinile pot circula pe celebra porțiune de 30 de kilometri dintre Vietri sul Mare și Positano la fiecare două zile, în orele de vârf din plin sezon turistic.

ADVERTISING

Vehiculele cu numerele de înmatriculare care se termină cu o cifră impară pot circula pe porțiunea respectivă în date impare, în timp ce cele cu numerele pare pot circula în date pare.

Regulile se aplică între orele 10:00 și 18:00 pentru întreaga lună august, precum și în weekendurile dintre 15 iunie și 30 septembrie, dar și în Săptămâna Mare din preajma Paștelui și în perioada 24 aprilie - 2 mai.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇