Se anunță o iarnă fără probleme pe pârtii. Primăria Braşov a cumpărat zece tunuri de zăpadă artificială

Se anunță o iarnă fără probleme pe pârtii. Primăria Braşov a cumpărat zece tunuri de zăpadă artificială

Primăria Braşov anunţă că a finalizat procedura de achiziţie a zece tunuri care produc zăpadă artificială, pentru care municipalitatea a alocat aproape 1.400.000 de lei, fără TVA.

Câştigătorul procedurii de achiziţie, Technoalpin Romania, are termen 30 de zile, după ordinul de începere a lucrărilor, pentru livrarea lor, informează, marţi după-amiază, Primăria Braşov.

Tunurile vor funcţiona la o temperatură de cel mult -2,5 grade Celsius, trebuie să aibă staţii meteo individuale pentru măsurarea parametrilor ce determină calitatea zăpezii, sistem de iluminare în timpul funcţionării, lumină de avarie şi avertizare sonoră. Ele nu trebuie aibă data de producţie mai veche de 2021, conform specificaţiilor din cadrul procedurii de achiziţie.

„Vom utiliza aceste tunuri în principal pentru pârtiile Lupului inferior şi Drumul albastru. Deşi reprezintă alternative foarte bune pentru schiori, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu (telescaunul Lupului), aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă.

Tocmai de aceea, achiziţia acestor tunuri a fost o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să includă şi cele două pârtii şi, implicit, să reducă şi timpul de aşteptare la transportul pe cablu.

Urmează finalizarea procedurii pentru iluminatul pârtiilor Drumul Roşu şi Subteleferic, unde am încheiat analiza tehnică, licitaţia pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior şi Drumul Albastru, în 18 august, şi lansarea licitaţiei pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru alte trei instalaţii de transport pe cablu şi noi legături între pârtii“, a declarat primarul Braşovului, Allen Coliban.

În sezonul trecut, sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul a fost compus din 120 de lăncii, 24 de tunuri mobile şi 12 tunuri fixe, sistemul producând în perioada dintre Crăciun 2021 şi Paşte 2022 aproape 400.000 de metri cubi de zăpadă artificială.

Programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Braşov vizează, pe lângă extinderea sistemului de producere a zăpezii artificiale, şi achiziţii pentru echipamente de iluminat pârtii, noi linii de transport pe cablu şi extinderea reţelei şi asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇