Plecaţi în Grecia? MAE a emis o alertă de călătorie

Plecaţi în Grecia? MAE a emis o alertă de călătorie

În plin sezon de concedii în Grecia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o alertă de călătorie pentru acest stat, în care anunţă că autorităţile elene au emis o avertizare de incendiu pentru vineri, 4 septembrie.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, din cauza temperaturilor ridicate şi a vântului puternic, există pericolul iminent de producere de incendii de vegetaţie în următoarele regiuni:

  • Attica şi în apropierea capitalei Atena;
  • Grecia centrală (Evia, Viotia);
  • Regiunea Mării Ionice (Corfu, Kefalonia, Zakynthos);
  • Grecia de Vest (Achaia, Ilia);
  • Regiunea Pelopones (Messinia);
  • Tesalia (Magnesia, Sporades);
  • Regiunea Macedonia (Salonic, Halkidiki);
  • Nordul Mării Egee (Chios, Samos, Ikaria);
  • Sudul Mării Egee (Rodos).
ADVERTISING

Un incendiu puternic a izbucnit lângă situl arheologic de la Micene, aproape de mormântul lui Agamemnon

Iată şi alt anunţ important de la MAE: Germania a scos două judeţe din România de pe lista zonelor de risc. Care au rămas

Turist în pandemie: Lista actualizată a țărilor care impun restricții pentru români. Statele de unde intri în carantină la întoarcerea acasă

Românii aflaţi în situaţii de risc pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro/, http://salonic.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, http://www.meteoalarm.eu/ şi http://www.mae.ro/.

ADVERTISING

Citeşte şi alte informaţii recente despre Grecia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇