Organizarea colecției de CD-uri: 4 idei simple și practice

Organizarea colecției de CD-uri: 4 idei simple și practice

Orice fan al muzicii, dar și al filmelor, se bucură de o colecție impresionantă de CD-uri, adunate încă din copilărie și tinerețe. Acestea te ajută să te plimbi pe străzile trecutului, chiar dacă nu le mai folosești la fel de mult, odată cu digitalizarea și apariția serviciilor de streaming. Pentru a te bucura de o organizare temeinică la tine acasă, colecția de CD-uri trebuie să fie așezată în spații special dedicate acesteia, care să se potrivească și în decorul general. 

Nu uita că piesele de mobilier alese pot chiar să ofere un plus de originalitate amenajării unei sufragerii sau a camerei adolescentului. Iată câteva idei practice:

ADVERTISING

Instalează un raft suspendat

O colecție generoasă de CD-uri poate aglomera spațiul în care se află, în special dacă ai la dispoziție o zonă redusă ca dimensiuni. Pentru a te bucura de o organizare adevărată a camerei tale, optează pentru corpuri și etajere suspendate. În acest fel, poți crea senzația de înălțime într-o cameră îngustă și, de asemenea, dacă ai copii mici sau animale, nu va exista riscul ca CD-urile să fie doborâte de către aceștia. Rafturile suspendate cu forme deosebite, precum cele hexagonale, sau în formă de spirală, vor da un aer original decorului din sufragerie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Organizează o bibliotecă

De ce doar cărțile tale să se bucure de un loc special în casă? CD-urile au aceeași valoare culturală și emoțională precum cărțile preferate și merită să le expui. Dacă ai suficiente exemplare, poți alege rafturi și etajere tip bibliotecă. Într-o încăpere mică, alege o etajeră pe colț și profită de fiecare centimetru liber pe care îl ai la dispoziție. De asemenea, poți alătura mai multe corpuri înguste, pentru a acoperi un perete principal sau pentru a așeza colecția de CD-uri în jurul sistemului audio.

ADVERTISING

Aranjează-le în cutii

Dacă nu vrei să lași CD-urile la vedere pe rafturi, etajere sau pe o bibliotecă deschisă, le poți depozita în cutii, pe rafturile unei comode speciale. Cele de tip despărțitoare de cameră sunt potrivite pentru încăperile în plan deschis, deoarece îndeplinesc un scop practic. O colecție de CD-uri implică și folosirea într-un mod cât mai eficient a spațiului, dacă acestea sunt depozitate în cutii închise. O astfel de abordare este potrivită pentru locuințele în stil minimalist, în care lucrurile trebuie să fie cât mai ascunse de ochiul liber.

Instalează un corp cu dulapuri

Dacă vrei să renovezi sau să adaugi un element special decorului din sufrageria ta, alege un corp cu dulapuri deosebit, în care poți să-ți organizezi și colecția de CD-uri. Dacă acesta are mai multe rafturi, include și DVD-urile cu filme sau cele cu înregistrări speciale pentru familia ta, precum nașterea copilului sau filmările de la nuntă. Alege un corp de mobilier care devine punctul central al decorului. Acesta poate da tonul stilului de amenajare, mai ales dacă optezi pentru o piesă modernistă sau un dulap din lemn masiv, cu personalitate. Acesta poate fi instalat în camera de birou, pentru a intensifica o atmosferă elegantă.

Corpurile potrivite pentru depozitarea colecției de CD-uri sunt diverse, de la etajere, polițe, la biblioteci și corpuri cu dulapuri. Toate acestea te pot ajuta să îți păstrezi CD-urile intacte o perioada lungă de timp.