Obiective turistice din Brașov: Ghid cu obiective și atracții turistice pe care trebuie să le vizitezi

Obiective turistice din Brașov: Ghid cu obiective și atracții turistice pe care trebuie să le vizitezi

Cu o istorie bogată, cultură și numeroase obiective turistice, Brașovul oferă o experiență de neuitat fiecărei persoane care alege să-l descopere. Numeroasele peisaje montane fabuloase, monumentele și cetățile istorice, parcurile naturale și alte atracții turistice încântătoare din județul Brașov îți vor oferi amintiri de neuitat.

Am pregătit pentru tine un ghid cu obiective și atracții turistice de vizitat în Brașov și împrejurimi pe care nu trebuie să le ratezi, indiferent de sezon. Toate acestea îți vor completa de minune următoarea vacanță.

1. Obiective turistice Brașov - Top 10 obiective turistice în Brașov

Brașov panoramă oraș
Foto: Pexels

Te gândești să-ți petreci următorul concediu într-un oraș medieval de vis, alături de prietenii tăi sau de familia ta? Orașul Brașov este destinația ideală, datorită peisajelor mirifice, clădirilor și monumentelor istorice și nu numai. Iată ce obiective turistice trebuie să vizitezi când ajungi în Brașov:

ADVERTISING
  • Centrul Vechi sau Piața Sfatului îți vor oferi numeroase experiențe de neuitat!

Centrul orașului Brașov este plin de monumente istorice, spații de agrement, cafenele și restaurante, perfecte pentru a petrece momente de relaxare. Fiecare turist se poate destinde în timp ce savurează preparatele delicioase sau poate participa la evenimentele culturale care se organizează frecvent în Centrul Vechi - Piața Sfatului.

Brașov Piața Sfatului
Foto: SpotMedia.ro

Printre cele mai importante clădiri istorice pe care le poți vedea sau vizita în Piața Sfatului se numără:

  • Casa Sfatului;
  • Biserica „Adormirea Maicii Domnului”;
  • Casa Negustorilor;
  • Casa Mureșenilor.

Cu o istorie absolut impresionantă, Biserica Neagră este un obiectiv turistic de mare amploare!

Biserica Neagră este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brașov. Și-a dobândit această denumire în urma unui incendiu ce a afectat o mare parte din structura sa, în anul 1689.

Dacă vei alege să vizitezi acest lăcaș de cult, acolo vei afla mai multe informații legate de parcursul său istoric. Este un loc încărcat de istorie și poveste și are o arhitectură prestigioasă, ce se remarcă prin stilul său gotic. Aici vei putea să asculți sunetele sublime produse de orgă sau de faimosul clopot. 

Brașov Biserica Neagră
Foto: SpotMedia.ro

De asemenea, statuetele din interiorul bisericii, dimensiunile lor maiestuoase și arhitectura deosebită și încărcată din punct de vedere istoric și cultural completează tabloul oferit de acest edificiu monumental, Biserica Neagră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • Nu trebuie să ratezi această stradă îngustă cunoscută cu denumirea Strada Sforii!

Îngustă ca o potecă, Strada Sforii se află între străzile Poarta Șchei și Poarta Cerbului. Este un loc ieșit din comun în care poți face o mulțime de fotografii și te poți plimba în liniște, împreună cu cei dragi.

  • Dacă vrei să te bucuri de aerul curat, dar și de peisajul mirific pe care îl oferă orașul Brașov, muntele Tâmpa va fi pe gustul tău!

Dacă vrei să admiri toate frumusețile pe care le oferă acest oraș, îți recomandăm să vizitezi muntele Tâmpa. Poți să vizitezi zidurile cetății, apoi urci pe Tâmpa pe jos sau cu telecabina pentru a admira de la înălțime orașul.

Brașov Tâmpa panoramă oraș
Foto: SpotMedia.ro
  • Un obiectiv turistic care va fi pe placul tău este Prima Școală Românească din Brașov

Prima Școală Românească a fost înființată în secolul al XI-lea. La început, a funcționat ca biserică pentru locuitorii orașului, ulterior, s-a înființat o școală, specifică acelei perioade istorice. Aici vei putea admira o clasă pregătită pentru studiul elevilor. Ghidul îți va oferi mai multe detalii despre alte evenimente importante care s-au petrecut atunci.

ADVERTISING
  • Casa Negustorilor (Casa Hirscher) te va surprinde cu arhitectura sa prestigioasă

Casa Negustorilor sau Casa Hirscher te va surprinde plăcut cu arhitectura sa. Acest obiectiv turistic din centrul orașului a fost în trecut un loc în care negustorii făceau comerț. Este un obiectiv pe care merită să-l vizitezi.

  • Îți recomandăm să vizitezi și Cetatea Brașovului, un monument istoric marcant

Ajungi aici pe Strada Cetății, altă atracție turistică din Brașov. Această cetate istorică este înconjurată de păduri și peisaje încântătoare. Aici vei putea afla mai multe informații despre evenimentele istorice din perioada habsburgică.

  • Dacă îți dorești să vizitezi și un muzeu deosebit, îți sugerăm muzeul de istorie din orașul Brașov

Muzeul de istorie te așteaptă cu detalii interesante despre principalele evenimente istorice, dar și despre obiceiurile oamenilor care au locuit în această zonă a țării. Aici vei descoperi o colecție impresionantă de obiecte istorice din toate perioadele istorice.

  • Palatul Justiției din orașul Brașov se remarcă datorită arhitecturii sale unice, dar și a parcursului istoric

Palatul Justiției a fost ridicat la începutul anului 1900. După construire, a fost folosit pentru sediul unui renumit tribunal. În prezent, această clădire este sediul Curții de Apel, al Prefecturii și Consiliului Județean Brașov.

Este o construcție cu o arhitectură unică. Aceasta include diverse elemente împrumutate din faimoasele stiluri franțuzești, care te vor cuceri de la prima vedere. Așadar, datorită arhitecturii sale deosebite, dar și a importanței istorice, Palatul Justiției reprezintă un obiectiv turistic absolut spectaculos.

  • Printre obiectivele turistice de care te poți bucura în Brașov se numără și Poarta Ecaterinei!

Acest obiectiv se remarcă prin cele patru turnulețe cu o formă spectaculoasă, dar și prin interiorul bolții. Poarta Ecaterinei te va încânta atât din punct de vedere istoric, cât și estetic. 

Îți recomandăm să descoperi și Cetatea Medievală Rupea, una dintre cele mai vechi fortificații din România ce merită să fie vizitată.

2. Obiective turistice în Brașov și împrejurimi

Pe lângă obiectivele turistice din orașul Brașov, nu ezita să descoperi și împrejurimile - sunt perfecte pentru a fi vizitate în orice sezon.

Primăvara și vara te vei putea bucura de mirosul proaspăt al naturii și de drumețiile parcurse în stațiunile ce se află în județul Brașov. 

În plus, dacă te pasionează sporturile de iarnă, precum schiatul sau snowboardingul, îți vom oferi câteva sugestii de locuri în care vei putea să faci aceste activități. Așadar, iată ce alte stațiuni și obiective turistice poți să descoperi aproape de Brașov. 

2.1. Obiective turistice în Poiana Brașov

Poiana Brașov este cea mai populară stațiune din România, fiind o destinație de schi foarte apreciată de persoanele care practică acest sport de iarnă. Este o destinație ideală și pentru sezonul cald, deoarece turiștii se pot bucura de aerul curat pe care îl oferă aceasta.

Aici poți să descoperi cele patru masive muntoase:

  • Postăvaru - 1.799 de metri
  • Piatra Craiului - peste 2.000 de metri
  • Bucegi - peste 2.500 de metri
  • Piatra Mare

Poiana Brașov este o stațiune ideală pentru a parcurge trasee montane și a te bucura de frumusețea naturii.

2.2. Obiective turistice aproape de Brașov - Bran

Brașov Castlul Bran
Foto: Unsplash

Stațiunea Bran este foarte populară datorită Castelului Bran, care mai este supranumit și Castelul lui Dracula.

Construcția este impresionantă datorită aspectului său impunător, dar și încărcăturii istorice. Aici poți admira mai multe expoziții ce includ și obiecte de patrimoniu.

2.3. Atracții turistice lângă Brașov - Fundata

Comuna Fundata din județul Brașov se află în munții Bucegi, aproape de Bran și Rucăr. Este un loc perfect pentru odihnă și drumeții, datorită peisajului minunat pe care îl oferă.

Obiectivele turistice naturale pe care le poți descoperi aici sunt următoarele:

  • Parcul Național - Piatra Craiului;
  • Cheile Moeciului;
  • Cascada Urlătoarei;
  • Peștera cu Lilieci - în satul Peștera;
  • Prăpăstiile Zărneștilor;
  • Moara Dracului;
  • Cheile Grădiștei;
  • Diverse rezervații naturale;
  • Acces excelent spre platoul Bucegilor, masivul Iezer-Păpușa din Rucăr, lacul Vidraru etc.

Așadar, dacă îți dorești să beneficiezi de un sejur încărcat de natură și aer curat, Fundata este varianta ideală.

2.4. Obiective turistice din județul Brașov - Râșnov

Stațiunea Râșnov din județul Brașov se numără, de asemenea, printre stațiunile preferate de turiști, având avantajul că este situată aproape de Brașov, Poiana Brașov, Bran și Zărnești. 

Iată ce poți vizita aici:

  • Cetatea Râșnov - cu o istorie impresionantă, această cetate transilvăneană te va fermeca datorită arhitecturii sale specifice.
Brașov Cetatea Râșnov
Foto: Unsplash
  • Dino Parc - se numără printre cele mai mari parcuri din Europa. Este un obiectiv turistic care îi va fascina atât pe copii, cât și pe cei mari. Descoperă și bucură-te de toate activitățile pe care le poți face în acest parc de distracții!
  • Peștera Valea Cetății - un adevărat monument al naturii care se află în Masivul Postăvaru;
  • Peștera Râșnoavei și Cheile Râșnoavei;
  • Complexul Olimpic de Sărituri cu schiurile.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇