O zonă foarte apreciată din Italia limitează numărul de turiști și restricționează accesul la un celebru lac

O zonă foarte apreciată din Italia limitează numărul de turiști și restricționează accesul la un celebru lac

Turiştii din Italia ar putea găsi mai greu cazare în regiunea Trentino Alto Adige, din cauza noilor reguli care limitează numărul de oaspeți care pot sta aici peste noapte.

Ministrul Turismului, Arnold Schuler, a declarat pentru CNN că regiunea şi-a „atins limita” de vizitatori pe care îi poate gestiona.

În 2022, au fost 34 de milioane de turişti în mica regiune din nordul Italiei, care găzduiește peisajul montan spectaculos al Dolomiților și traseele de drumeții de pe lângă lacurile glaciare, transmite The Independent.

ADVERTISING

Șeful de la Turism a adoptat noile măsuri restrictive, pentru a se asigura că zonele de o frumusețe naturală remarcabilă, cum ar fi Lago di Braies și lunca alpină Alpe di Siusi, să nu devină supraaglomerate.

Numărul de vizitatori peste noapte în regiunea din nordul Italiei va fi limitat la nivelurile din 2019.

Noile reguli au fost adoptate deja şi intră în vigoare imediat.

Nu mai pot fi deschise alte pensiuni, spaţii Airbnb sau hoteluri, cu excepția cazului în care unul deja existent se închide.

În ultimii cinci ani, numărul spaţiilor deschise prin Airbnb din zonă a crescut cu 400%.

ADVERTISING

Aglomeraţia este de nedescris. Există adesea cozi de oameni care se plimbă în același timp, ceea ce strică toată ideea de comuniune cu natura.

Popularitatea regiunii i-a afectat și pe localnici, ei stau mereu blocaţi în trafic şi le e dificil să găsească locuințe la prețuri accesibile.

Noile reguli arată că accesul la Lago di Braies va necesita o rezervare.

Accesul la Alpe di Siusi, o pajiște alpină uriașă aflată în umbra munților, a fost și el restricționat, iar maşinile private nu au voie între orele 9:00 și 17:00. Vizitatorii vor putea accesa pajiștea doar cu mijloacele de transport în comun.

ADVERTISING

„Turiștii vin aici pentru a face drumeții și pentru a vedea locuri frumoase, nu pentru a sta blocaţi în trafic. Sectorul turismului este foarte important pentru noi, pentru locuri de muncă și economie, dar am ajuns la limită, așa că am luat aceste măsuri pentru a garanta o mai bună gestionare a fluxului de oameni și pentru a garanta cazarea pentru turiști”, a explicat ministrul Arnold Schuler.

Mișcarea vine după ce Veneția a anunțat planuri de a introduce o taxă turistică pentru a evita aglomerarea. Se va percepe vizitatorilor o taxă între 3 și 10 euro pe zi pentru a intra în Veneția, dar aceasta nu este încă în vigoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇