Noaptea Dansului: În weekend, Bucureștiul scrie istorie cu cel mai mare dans colectiv pe Calea Victoriei

Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de dans din țară, va aduce împreună, pe 24 și 25 august, pe Calea Victoriei din Capitală, peste 50 de școli, studiouri și inițiative de dans și mii de bucureșteni în cea de-a doua ediție care anunță și cel mai mare dans colectiv organizat vreodată în București.
Noaptea Dansului: În weekend, Bucureștiul scrie istorie cu cel mai mare dans colectiv pe Calea Victoriei

În doar câteva zile, Calea Victoriei din Capitală se va transforma într-un imens ring de dans în care bucureștenii vor avea ocazia să încerce peste 20 stiluri de dans în cinci mari zone: Muzeul Național de Istorie a României, Cercul Militar Național, Monumentul Renașterii, Hotel Radisson Blu, zona Monteoru. 

Cele 20 de stiluri de dans sunt burlesque / jazz, balet, dans contemporan, dansuri populare românești, aromâne, dansuri grecești, shuffle dance, west coast swing, lindy hop, bachata, salsa, salsa cubana, zouk, Indian/Bollywood, kizomba, zumba, street dance / break dance, K-pop, oriental dance / belly dance, merengue, acro dance, tango argentinian.

ADVERTISING

Cea de-a doua ediție a celui mai mare eveniment de dans din țară, Noaptea Dansului: Bucureștiul Dansează va avea loc pe 24 și 25 august, între orele 18:30 și 21:15, în cadrul proiectului Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană, organizat de Primăria Capitalei, alături de 𝐀𝐑𝐂𝐔𝐁 – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi 𝐏𝐑𝐎𝐄𝐃𝐔𝐒 – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, în calitate de operatori zonali.

Evenimentul se bucură, de asemenea, și de sprijinul Institutului Cultural Român.

noaptea-dansului-2023-3

În premieră, în București, la ora 20:15, în ambele zile ale evenimentului, organizatorii au pus la punct împreună cu întreaga comunitate de dans un moment surpriză pentru toți cei prezenți. Astfel, toți bucureștenii sunt invitați să participe la cel mai mare dans colectiv organizat vreodată în București ce se va desfășura simultan în toate cele cinci hotspot-uri de pe Calea Victoriei.

ADVERTISING

Dorim să oferim o experiență de neuitat tuturor celor care vor lua parte la cea de-a doua ediție a evenimentului Noaptea Dansului, să îi apropiem și mai mult de fenomenul dansului și să le oferim momente prin care să-i simtă caracterul comunitar. Așa că am inclus în program o piesă fundamentală a folclorului românesc care va aduce un ritm amețitor pe Calea Victoriei, oferind tuturor participanților senzații și un sentiment de bucurie ce nu vor putea fi prea curând uitate”, declară Dana Samoil Istrate și Dragoș Samoil, inițiatorii și coordonatorii evenimentului Noaptea Dansului.

ADVERTISING

180 de momente au fost pregătite de școlile participante constând în flash-mob-uri, demonstrații de dans, dance battles, dansuri ale unei întregi comunități, un accent deosebit punându-se pe momentele de interacțiune cu bucureștenii care sunt invitați să își pună cei mai comozi pantofi și să danseze până după apusul soarelui.

Programul va fi disponibil pe canalele de social media (Facebook, Instagram: Noaptea Dansului) începând cu vineri, 23 august.

După weekend-ul plin din Capitală, vine rândul Brașovului să se pregătească de dans. Prima ediție a evenimentului „Noaptea Dansului: Brașovul dansează” va avea loc pe 31 august, în Piața Sfatului.

Proiectul este cofinanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Peste 20 de școli de dans din oraș și 200 de dansatori profesioniști și amatori vor oferi momente de neuitat miilor de brașoveni așteptați la eveniment.

„𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢” este un proiect Creator Media Team, coordonat de 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐬̦ 𝐒𝐚𝐦𝐨𝐢𝐥 𝐬̦𝐢 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐦𝐨𝐢𝐥 𝐈𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞, ce își propune dezvoltarea comunității de dans și promovarea dansului ca artă urbană.

Alți parteneri: F64, Canon.

Partener media oficial: DIGIFM. Parteneri media: Wall Street, 9am, Kudika, Garbo, Iqads, Smark, Revista Biz, Haute Culture, jurnalul.ro, Femeia, Presshub, Spotmedia, Efemeia, Nine o'clock, Movienews, RJ, Monitorul Express, 365 Transilvania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇