Mica Veneție a Greciei: Cum arată unul dintre cele mai scumpe locuri din această țară (Foto & Video)

Mica Veneție a Greciei: Cum arată unul dintre cele mai scumpe locuri din această țară (Foto & Video)

La două ore de condus de Atena se află o bijuterie nu foarte accesibilă a Greciei – Porto Hydra. Unii o numesc Miami-ul Greciei, alții îi spun Mica Veneție.

Situată în Golful Argo-Saronic, cu Insula Hydra în față, Porto Hydra este o comunitate de puțin peste 300 de vile private și case de vacanță, cu grădini superbe, cu palmieri, piscine, terenuri de tenis și multe alte facilități, potrivit Greek Reporter.

Întreaga așezare e construită pe rețeaua de canale care oferă acces spre Hydra, Poros și insulele Spetses, unde se poate ajunge atât cu bărci private, dar și cu mașina.

ADVERTISING

Majoritatea vilelor au propriul debarcader și acces la două plaje superbe, cu vedere la Insula Hydra.

Așezarea a fost viziunea lui Nikos Konstantinidis, care a început construcția la mijlocul anilor 1970. De atunci, proiectul s-a tot dezvoltat și a devenit tot mai exclusivist.

Doar câteva zeci de oameni locuiesc aici în permanență. Pe timpul verilor, însă, așezarea se umple de proprietarii vilelor care vin aici să-și petreacă vacanța.

Și turiștii curioși să vadă acest mic paradis grecesc vin aproape de sat, însă accesul este permis doar rezidenților.

Satul este administrat de un consiliu de directori, care este ales anual de rezidenți. Acest consiliu e responsabil de finanțele localității, mentenanța spațiilor comune sau asigurarea pazei.

Porto Hydra Village - A seaside oasis to be discovered

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇