Jocul video făcut la Cluj care alungă depresia copiilor

Jocul video făcut la Cluj care alungă depresia copiilor

La Cluj a fost creat primul joc video online care-i ajută pe copii și adolescenți să facă faţă depresiei.

REThink îşi propune să ajute tinerii în situaţii de stres, mai ales având în vedere că sănătatea mintală în rândul lor a devenit o problemă la nivel global.

Jocul a fost creat de cercetătorii de la Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai.

Jocul a fost premiat la o competiție internațională (Games for Change Awards 2022) și a primit Capacity Building Grant de la Child’s Play Charity. 

ADVERTISING

REThink este dezvoltat în jurul personajului Retman, care practică Terapie Rațional-Emotivă și Comportamentală pentru ghidarea tinerilor în misiunea de salvare a minții locuitorilor Pământului din calea puterii lui Iraționalius, personaj negativ.

Jocul se bazează pe 7 nivele, fiecare creat să îi facă pe tineri să dobândească o abilitate unică, care să-i ajute să restaureze mintea bună pe Pământ.

REThink poate fi jucat atât pe telefon, cât și pe tabletă. De asemenea, are două versiuni disponibile - una în limba română și una în limba engleză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai multe despre cum se joacă şi la ce este util acest jos puteţi afla de la Şcoala9.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇