Jocul responsabil la cazino - ce trebuie să știi pentru a avea mai mult de câștigat!

Jocul responsabil la cazino - ce trebuie să știi pentru a avea mai mult de câștigat!

Majoritatea jucătorilor care nu au prea multă experiență în gambling, consideră că o investiție mai mare aduce cu sine și un câștig mai mare. Acest lucru a fost deseori dezbătut, iar concluziile au fost asemănătoare. Chiar dacă există câteva excepții, majoritatea persoanelor care au reușit să aibă succes nu au folosit un capital financiar prea mare, într-o singură mână. 

Primul pas pentru a avea mai multe șanse de reușită este să alegi un cazino licențiat, care este potrivit nevoilor tale. Consultă cât mai multe review-uri despre acesta și vezi ce oferă, care este portofoliul său și dacă – în funcție de criteriile tale de selecție – ți s-ar potrivi sau nu. Spre exemplu, dacă ești în căutarea mai multor versiuni de jocuri de cazino live, nu are rost să îți faci cont la un operator cu doar 2-3 versiuni, dar cu 500 de păcănele. 

ADVERTISING

Dacă ești dispus să iei o decizie cât se poate de asumată, este bine să și încerci un operator, pentru a lua o decizie pe baza proprie-ți experiențe acolo. De cele mai multe ori, recenzia include pașii de a șterge un cont, așa că nu va trebui să rămâi membrul operatorului respectiv, dacă nu îl consideri potrivit. 

Odată ce ai stabilit unde îți vei desfășura activitatea, trebuie să știi și cum să ți-o desfășori, pentru a avea cât mai multe șanse de reușită. Unul dintre cele mai importante elemente în acest sens este construirea și menținerea unui joc responsabil. Iată care este importanța sa, dar și cum să îți gestionezi investițiile pentru a te distra mai mult, fără să riști prea mult.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ce înseamnă un joc responsabil la cazino și cum să ții cont de el? 

Primul pas pentru a fi responsabil, este alegerea operatorului licențiat, care este potrivit pentru tine, după cum am menționat mai sus. Ulterior, va trebui să te concentrezi pe propria persoană, pe modul în care îți desfășori activitatea și pe investițiile pe care le faci.

Jocul responsabil înseamnă că îți gestionezi corespunzător bugetul și timpul, astfel încât să aloci acestei activități puțin din fiecare, evitând excesul. 

Specialiștii recomandă ca o persoană să nu aloce gambling-ului mai mult de 10% din venitul său lunar sigur. Procentul poate să varieze puțin, doar dacă înainte să investești, ți-ai făcut câteva calcule de bază și te-ai asigurat că îți permiți să faci asta. Iată cum poți proceda pentru a fi organizat și pentru a evita pierderi colosale, care-ți pot afecta viața și relațiile cu cei din jur. 

ADVERTISING

Imediat ce ai primit salariul sau suma lunară sigură pe care o ai la dispoziție, împarte-o și pune deoparte banii pentru:

  • Întreținere
  • Chirie (dacă este cazul)
  • Facturi utilități 
  • Abonamente (telefon, internet, etc.)
  • Rate bancare sau alte datorii de acest fel
  • Mâncare și cheltuieli casnice
  • Ieșiri în oraș / Activități cu cei dragi (vacanțe, cadouri, bilete la spectacole sau film, etc.)
  • Alte cheltuieli suplimentare (mici plăceri nevinovate, economii, etc.)

Ulterior, suma care ți-a rămas, dacă nu are un alt scop, o poți aloca jocurilor de noroc. Pentru a putea să te distrezi mai mult timp, divide-o pe săptămâni sau chiar zile, pentru a știi exact cât îți permiți să cheltui la fiecare sesiune de joc. Menține o miză cât mai mică, fă investiții moderate și astfel vei reuși să te bucuri de această pasiune o perioadă îndelungată, fără ca riscurile să fie prea mari, fără să intri în datorii pe care nu le poți acoperi ulterior.

Pe de altă parte, jocul responsabil presupune și să îți gestionezi timpul cât mai echilibrat. Nu prioritiza această activitate în detrimentul serviciului pe care îl ai, carierei, în detrimentul familiei sau prietenilor. Gambling-ul este destinat timpului liber, când poți și vrei să te distrezi și să iei o pauză de la îndatoriri, dar nu trebuie să fie mai important ca ele.

Dacă simți că ai făcut rabat de la planul tău de a avea un joc responsabil sau că nu îl poți menține, există mai multe modalități prin care să remediezi situația. Majoritatea cazinourilor licențiate au diverse programe proprii sau parteneriate cu instituții specializate exact în această direcție. Poți oricând să apelezi la ele pentru a te consulta, a primi îndrumare sau a reveni la un echilibru. Fă acest pas înainte să fie prea târziu!