În ce scenariu de redeschidere a sălilor de spectacol se încadrează Bucureștiul

În ce scenariu de redeschidere a sălilor de spectacol se încadrează Bucureștiul
Bogdan Gheorghiu, la Muzeul de Artă Recentă (MARe)

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat miercuri, că Bucureştiul s-ar încadra în „zona medie”, în privinţa scenariilor care ar putea fi adoptate de Guvern referitor la reluarea activităţilor în interiorul sălilor de spectacole.

„Sigur că anotimpul călduros ne permite să organizăm evenimente în aer liber. Sigur că peste vreo două, maximum trei luni nu se va mai putea acest lucru. Managerii au nevoie de predictibilitate. Deja, noi de pe acum trebuie să anunţăm câteva măsuri pentru ca dânşii să poată să-şi implementeze aceste norme pe care le va cere Guvernul pentru a putea primi spectatorii în săli.”, a explicat Gheorghiu, într-o declaraţie susţinută la Muzeul de Artă Recentă (MARe).

ADVERTISING

El a reiterat că a propus Executivului să ia în calcul trei scenarii, în funcţie de situaţia epidemiologică a fiecărei regiuni.

Din 15 septembrie s-ar putea relua spectacolele în interior. Iată cele trei scenarii propuse de Guvern

"Vorbim de un scenariu optimist, un scenariu bun, pozitiv, în care nu sunt cazuri de COVID sau maximum un caz la o sută de mii de locuitori. Aici noi vom propune un grad de ocupare de până la sută la sută. Desigur, cu respectarea tuturor celorlalte norme care ţin de protecţia sanitară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cazurile unde densitatea infectărilor este una medie, vom propune un grad de ocupare de 66%. Noi ne-am gândit la 66% şi nu la 50%, pentru că am avut în vedere faptul că familiile pot sta alături până la grupuri de trei persoane.

Şi, sigur, scenariul cel mai negru, unde sunt focare de infecţie, acolo se va merge pe nedeschiderea, nereluarea activităţii în spaţii închise. (...) Capitala s-ar încadra undeva în zona medie, nici la cele mai optimiste scenarii, dar nici la cel mai pesimist", a indicat ministrul Culturii.

ADVERTISING

15 septembrie, propunerea Ministerului Culturii

Propunerile HORECA pentru redeschiderea restaurantelor. 6 oameni la masă, mască doar când intri și fără aer condiționat

Potrivit acestuia, o dată "vehiculată" privind aceste decizii ar fi 15 septembrie şi s-a declarat optimist în această privinţă.

"Aşteptăm şi noi decizia CNSU. Fac precizarea că tot ce v-am expus sunt propunerile Ministerului Culturii, decizia se va lua în cadrul CNSU. Sigur că acolo unde vor apărea focare de infecţie se vor lua măsuri. Se vor trage concluzii după 14 zile. (...) Avem exemple în Spania unde s-au redeschis sălile şi apoi s-au închis. (...)

Eu sunt optimist, pentru că deja am experienţa muzeelor pe de o parte şi am experienţa acestei veri în care-am participat atât la TIFF, cât şi la spectacole de operă şi teatru în aer liber şi am văzut publicul. Este un public extrem de civilizat, extrem de respectuos cu aceste norme", a afirmat Gheorghiu.

Vezi și Iohannis: De la 1 septembrie se pot deschide restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇