Grecia mai puțin cunoscută: Nafplio, prima capitală a țării, destinația perfectă pentru un city break spectaculos (Galerie foto)

Grecia mai puțin cunoscută: Nafplio, prima capitală a țării, destinația perfectă pentru un city break spectaculos (Galerie foto)

Adesea numit ”cel mai frumos oraș al Greciei”, Nafplio este o destinație populară de weekend mai ales pentru locuitorii bogați ai actualei capitale, Atena.

Construit pe o peninsulă mică, pe coasta de est a Peloponezului, a devenit prima capitală a Greciei moderne în 1828, înainte că Atena să preia ștafeta, în 1834.

Nafplio este un oraș cu case pline de flori și terase cochete, cu zone pietonale, piețe cu de toate, port, cetăți istorice și o viață de noapte pe cinste.

AlphaCard de cumpărături este partenerul vacanțelor în Grecia și în această vară. Până pe 30 septembrie te bucuri de cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia, ai 3 sau 6 rate automate fără dobândă și 0 taxă de emitere.

ADVERTISING

Orașul vechi, fără autovehicule, este plin de vile neoclasice și biserici semețe, iar de acolo drumul ți se deschide către Tirint, Teatrul Epidaurus și Corintul antic.

Fără plajă, nu am vorbi despre Grecia. cea mai renumită este Karathona, aflată un pic mai departe de oraș, la vreo 3-4 km, fiind accesibilă cu mașina. Un drum superb te duce acolo, iar la capăt de drum te așteaptă o plajă lată și lungă, care, deși adesea e plină de turiști, e suficientă pentru toată lumea.

Intrarea în apă este foarte lină, iar prețurile la terasa de pe plajă sunt foarte bune, așa că e o destinație foarte potrivită pentru familie.

ADVERTISING

Piața Sintagma și Muzeul de Arheologie

Așa se numește piața din centrul orașului vechi, aflată în imediata apropiere a Parlamentului. Este cea mai importantă piață din oraș, încercuită de clădiri istorice ce adăpostesc terase și cafenele.

Tot aici se găsește și Muzeul de Arheologie, care merită văzut. Este găzduit de o clădire în stil neoclasic, vizitatorii putând vedea aici exponate din Mycene, piese din paleolitic și mezolitic.

Fortăreața Akronafplia

Cel mai vechi castel din Nafplio este fortăreața Akronafplia, care se înalță în partea veche a orașului.
O șosea duce până la poartă să și se ajunge ușor. Neapărat să te plimbi pe plaja micuță, ascunsă în spatele vechii construcții.

ADVERTISING

Fortăreața Bourtzi sau Castelul Bourtzi

Fortăreața Bourtzi sau Castelul Bourtzi este, însă, mai bine cunoscută ca pușcăria de pe insulă. E un fel de Alcatraz la dimensiuni reduse.

Ridicat de venețieni pe la finalul anilor 1400, a fost ulterior folosit ca pușcărie. Astăzi pare părăsit și se vizitează cu ajutorul unor bărci în schimbul unei sume modice. Autoritățile vor să renoveze clădirea și să o transforme în obiectiv turistic.

Fortăreața Palamidi

Poate nr. 1 în top, fortăreața Palamidi este impresionantă. Accesul la aceasta se face urcând fie “cele 999 de trepte” - care în realitate sunt mai puține -, fie pe partea cealaltă a muntelui, închiriind un taxi sau cu mașină personală.

Chiar dacă nu sunt 999 de scări, drumul tot te va pune la încercare. Este mult de urcat, abrupt și ai nevoie de pauze.

La fel ca în cazul multor alte edificii din zonă, piatra de temelie a Fortăreței Palamidi a fost pusă de venețieni în jurul anului 1686, iar construcția a fost finalizată în 1714, scopul sau fiind acela de a apără zona.

Situată la 216 metri înălțime, fortăreața Palamidi are o vedere spectaculoasă asupra orașului Nafplio, dar și asupra Golfului Argos și a întregii zone înconjurătoare din Peloponez.

Dacă te-am convins că Nafplio merită vizitat, Greeking.me îți oferă un itinerariu pentru un city break pe cinste în zonă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇