Firea a inaugurat Muzeul Copiilor. Intrarea este gratuită până la sfârșitul anului

Firea a inaugurat Muzeul Copiilor. Intrarea este gratuită până la sfârșitul anului

Muzeul Copiilor, având 110 încăperi, structurate pe secţiuni tematice, a fost inaugurat, marţi, de către primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Situat pe bulevardul Decebal nr. 11, muzeul va putea fi vizitat în mod gratuit până la finele anului.

Primarul a arătat că muzeul acoperă domenii precum tehnologie, geografie, istorie, artă şi cultură, având 25 de expoziţii interactive permanente, din toate domeniile.

Ne-am dorit ca aici copiii să poată vedea cu ochii lor, prin intermediul realităţii virtuale sau în mini-laboratoare tematice, ce înseamnă de fapt ştiinţa: braţe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau rachetă; la anatomie pot vedea cum arată un bloc operator în miniatură şi pot experimenta proceduri medicale sau pot acorda primul ajutor; pot face o călătorie virtuală prin corpul uman; se pot plimba prin spaţiul cosmic sau prin mediul subacvatic sau se pot plimba printr-o grădină botanică sau o grădină zoologică virtuală. Există şi o zonă de gaming, un studio radio şi TV, laborator de creaţie grafică şi multe alte surprize.

Gabriela Firea
ADVERTISING

Cât a costat investiția

Valoarea investiţiei a fost de 6 milioane de lei, plus TVA, bani utilizaţi pentru amenajarea spaţiului, proprietate a Municipiului Bucureşti.

Primarul general a arătat că muzeul are o capacitate de 350 de locuri, dar că în contextul pandemiei va fi permis accesul simultan pentru doar 100 de vizitatori.

Gabriela Firea a menţionat că spaţiul a fost amenajat pe parcursul verii de către echipa Proedus, cu implicarea Operei Comice pentru Copii, a Teatrului Ţăndărică, a Teatrului Ion Creangă, a Expo Arte şi Creart.

Muzeul se deschide marţi după-amiază, fiind adresat copiilor cu vârste între 4-18 ani din Capitală, dar şi din ţară. Până la finele anului, intrarea va fi gratuită.

Vom face un studiu de piaţă şi de anul viitor va fi un preţ, dar subvenţionat. Un preţ mic, un preţ suportabil pentru orice familie. Aici se pot organiza, de asemenea, serbări din partea unor şcoli - bineînţeles, cu rezervare. De asemenea, diferite evenimente, dar şi petreceri.

Gabriela Firea
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit Primăriei Capitalei, pentru siguranţa vizitatorilor şi angajaţilor, se vor realiza igienizări şi dezinfectări periodice, se vor asigura atât angajaţilor, cât şi vizitatorilor substanţe dezinfectante, măşti şi mănuşi.

"De asemenea, spaţiul muzeal a fost dotat cu peste 40 de lămpi de sterilizare, purificare şi ozonificare a aerului, care funcţionează periodic şi care sunt amplasate în zonele de vizitare", a informat PMB.

Programul de vizitare: marţi - duminică, între orele 10:00-18:00. Înscrierile se pot realiza online pe platforma www.pmb.ro sau site-ul www.proedus.ro.

Muzeul Copiilor conţine:

- Secţiunea ştiinţe: expoziţii digitale sau instalaţii interactive de explorare a mediului înconjurător; mini-laborator de experimente ale unor fenomene chimice şi fizice;

- Secţiunea geografie: Harta interactivă a României - spaţiu de jocuri de cultură generală, dezvoltare sustenabilă, planetariu şi astronomie;

ADVERTISING

- Secţiunea istoria oraşului: Expoziţie fotografică şi interactivă - Bucureştiul de ieri şi de azi;

- Secţiunea tehnologie şi inovaţie: Instalaţii luminoase interactive pentru copii, Realitate Virtuală şi Robotică;

- Secţiunea gastronomie: Spaţiu gastronomic creat ca o bucătărie a copiilor, complet utilată - unde se pot organiza ateliere de gătit sau nutriţie pentru părinţi şi copii şi unde cei mici pot învăţa despre alimente şi despre mâncatul sănătos;

- Secţiunea artă şi cultură, cu expoziţii de costume de teatru, istoria filmului şi a fotografiei, creaţie grafică, ateliere de desen, teatru, scriere creativă şi chiar un mini-studio de radio-tv pentru înregistrări şi transmisiuni live;

Pe 18 iunie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat implementarea proiectului educaţional şi cultural "Muzeul Copiilor".

Potrivit referatului de aprobare, "Muzeul Copiilor" este un spaţiu educativ, creativ şi inovativ, care oferă copiilor acces la resurse culturale şi educative (spaţii expoziţionale, ateliere, laboratoare, spaţii de experiment) şi în care aceştia îşi pot exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util şi distractiv.

În raportul de specialitate al proiectului este stipulat că spaţiul situat pe bd. Decebal nr. 11, bl S14, are o suprafaţă totală de 1.850,77 mp, fiind desfăşurat pe patru tronsoane, echivalentul a patru scări de bloc, fiind structurat în parter + mezanin.

Citește și: După 30 de ani de promisiuni, Centrul Vechi e tot în paragină. Ce vor bucureștenii și ce promit candidații la Primăria Generală (Foto&Video)

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/4737331489617926/
https://www.facebook.com/gabifirea/posts/3476984762364306?__xts__[0]=68.ARD9GInRkJEXEj-Nh9lKxUozOug4l12pZjEgVvt5k95aqs-Xi7lNmv46eTL5h9yqM8WH50IX7Q9I8VPHQH7SZ3gnf_IlYn66xHJqQkg0jtdWqzLXSgMZjRxCIDdxnunyg1Bus9ywrQL1okd4L2uroYXaS_Lo0SDTNUQsI0j6qGE6lzqlCgBemzalIHRO32bZP5PzVeCXqT6VxJAA37zTT-co3C_nTLwR-NiT8BBCYX-BpHSB6ZjBqJuHQLnbLauyciM9pDEZMeEqJAvAvEa_4M26gOXdT9_hEINNxaJjxKAazChMqnhEEBhdVJvFUFouVosIGdjC11nah5BIkctfS4exjQ&__tn__=-R

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇