Filme de dragoste: Lista de pelicule romantice pe care nu trebuie să le ratezi!

Filme de dragoste: Lista de pelicule romantice pe care nu trebuie să le ratezi!

Ești în căutare de filme romantice bune pe care să le vezi alături de partenerul sau partenera ta? Lista de mai jos este creată special pentru tine! 

Nimic nu este mai frumos decât să te așezi împreună cu jumătatea ta confortabil pe canapea, să pregătiți un bol mare cu popcorn și să dați play la un film de dragoste romantic. Pentru ca tu să te bucuri de un astfel de film, am pregătit mai jos o listă pe care trebuie să o bifezi.

1. Filme de dragoste de văzut în doi

cuplu vizionează film ecran mare
Foto: Unsplash

Iată câteva filme de dragoste emoționante pe care trebuie să le vezi cel puțin o dată în viață! 

  1. "A star is born"

Apărut în 2018, în regia lui Bradley Cooper, filmul spune povestea unui muzician alcoolic care se îndrăgostește de o tânără speranță, o fată care vrea să devină cântăreață. Aceasta este cea de-a patra ecranizare după versiunea originală din 1937. Producția a primit o mulțime de nominalizări și premii, fiind printre cele mai populare musicaluri de dragoste americane. Actori: Bradley Cooper, Lady Gaga și Sam Elliott. 

ADVERTISING
  1. "Notting Hill" 

Dacă vrei să vezi o comedie romantică, "Notting Hill" e pentru tine. Filmul regizat de către Roger Michell a apărut în anul 1999 și o aduce în fața publicului pe Julia Roberts, care interpretează o actriță americană. Ea intră într-un magazin de cărți din Londra și se îndrăgostește de vânzător. Acest film a fost câștigător la BAFTA și nominalizat la Globul de Aur.

Actori: Hugh Grant, Julia Roberts, Emma Chambers, Hugh Bonneville, Rhys Ifans și Gina McKee.

  1. "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"

Filmul regizat de către Michel Gondry a avut premiera în 2004. Producția urmărește iubirea romantică și explorează natura memoriei, folosind elemente de science-fiction, dramă psihologică și o narațiune deloc liniară. Însuși titlul este un citat care provine din poemul Eloisa către Abelard din 1717 de Alexander Pope. Actori:  Kate Winslet, Jim Carrey, Mark Ruffalo, Tom Wilkinson, Kirsten Dunst și Elijah Wood. 

  1. "The Adjustment Bureau"

Este un film romantic de tip thriller, regizat și scris de George Nolfi și apărut în anul 2011. În timp ce își repetă un discurs, un congresman american o întâlnește pe Elise Sellas, de care se îndrăgostește. La un moment dat, i se oferă șansa să vadă ce se va întâmpla în propriul său viitor, dar ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce-și dorește, așa că se hotărăște să meargă împotriva destinului. Totuși, va avea de luptat cu niște agenți misterioși care vor să-l despartă de balerină. Actori: Emily Blunt, Terence Stamp, Matt Damon și Anthony Mackie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  1. "P.S. I love you"

Acest film a apărut în anul 2007 și a fost regizat de Richard LaGravenese. Filmul o aduce în atenția publicului pe o tânără văduvă care începe să realizeze cât de mult s-au iubit ea și soțul ei, în ciuda certurilor pe care le aveau în timp ce el era în viață. Din fericire, soțul i-a lăsat 10 mesaje care urmăresc să o ajute să înceapă o nouă viață. Actori: Hilary Swank, Lisa Kudrow, James Marsters, Gerard Butler, Jeffrey Dean Morgan, Gina Gershon și Harry Connick Jr.

  1. "Tres metros sobre el cielo"

Trei metri deasupra cerului este un film spaniol care a devenit repede foarte popular. Regizat de Fernando González Molina și lansat în 2010, reușește să aducă în atenția publicului o poveste inedită de dragoste între un băiat și o fată din clase sociale opuse. Actori: María Valverde, Mario Casas, Marina Salas și Álvaro Cervantes. 

  1. "When Harry Met Sally..."

O comedie romantică din anul 1989, pe care trebuie să o vezi! Scenariul este scris de Nora Ephron, iar filmul regizat de Rob Reiner. Cele două personaje principale se întâlnesc în Chicago, chiar înainte de a călători împreună prin țară. Cei doi se cunosc de mult timp, dar se tem că sentimentele le-ar putea strica prietenia. Actori: Meg Ryan, Billy Crystal, Carrie Fisher și Bruno Kirby.

ADVERTISING

2. Filme de dragoste vechi

peliculă film
Foto: Unsplash

Unii critici consideră că filmele de dragoste istorice sunt mult mai interesante și reușesc să capteze mai repede atenția publicului decât peliculele noi. 

  1. "Jurnalul" ("The Notebook")

Cu siguranță ai auzit de acest film până acum, iar dacă nu l-ai văzut, nu trebuie să mai stai pe gânduri. Apărută în anul 2004, pelicula îi pune în centrul atenției pe doi tineri care se îndrăgostesc iremediabil unul de celălalt în anii ‘40. Cei din jur nu sunt de acord cu relația lor, iar cei doi trec prin multe întâmplări nefericite până când ajung împreună. Actori: Rachel McAdams, Ryan Gosling, James Garner și Gena Rowlands.

  1. "Titanic"

Poate cel mai popular film din întreaga lume, "Titanic" spune povestea a doi tineri din clase sociale diferite care se află pe același vapor. Ei trăiesc într-un timp foarte scurt cea mai intensă poveste de iubire, până când vaporul se lovește de un iceberg și începe să se scufunde. Actori:  Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Billy Zane, Frances Fisher, Jonathan Hyde și Kathy Bates.

  1. "The Way We Were"

Este un film romantic de dramă din 1973, scris de Arthur Laurents și regizat de Sydney Pollack. Povestea peliculei este despre doi tineri care fac parte din clase sociale opuse, dar ajung să se îndrăgostească, trecând împreună peste orice obstacole. Filmul a avut un succes uriaș, fiind nominalizat și câștigând premiile Oscar. Actori: Barbra Streisand și Robert Redford.

  1. "Fantoma mea iubită" ("Ghost")

Filmul a fost regizat de Jerry Zucker și scris de Bruce Joel Rubin. Pelicula spune povestea unui bancher care a fost ucis și a cărui fantomă dorește să-și salveze iubita de același criminal. Actori: Demi Moore, Vincent Schiavelli, Patrick Swayze, Tony Goldwyn, Whoopi Goldberg și Rick Aviles.

  1. "Casablanca"

Este unul dintre cele mai populare filme de dragoste. Drama romantică este regizată de Michael Curtiz. Acțiunea are loc în cel de-Al Doilea Război Mondial și se concentrează asupra unui bărbat care trebuie să aleagă între virtute și dragoste. Actori: Ingrid Bergman, Humphrey Bogart, Paul Henreid,  Peter Lorre, Claude Rains, Dooley Wilson și Conrad Veidt.

  1. "About Time"

Este un film din 2013 regizat și scris de Richard Curtis. Povestea întruchipează un tânăr care are o abilitate uimitoare: aceea de a călători în timp. În încercarea lui de a schimba ceva din trecut și de a avea un viitor mai bun, își întâlnește iubirea vieții. Actori: Rachel McAdams, Domhnall Gleeson și Bill Nighy.

  1. "Pride and Prejudice"

Probabil unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute filme de dragoste, conceput după un roman al lui Jane Austen din 1813. Povestea prezintă cinci surori dintr-o familie de nobili englezi. Elizabeth Bennet și domnul Darcy trebuie să depășească propriile păreri cu care erau obișnuiți pentru a ajunge împreună. De-a lungul filmului, ambele personaje învață să scape de mândrie și prejudecăți, astfel încât să ajungă să se cunoască cu adevărat. Actori: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Carey Mulligan, Rosamund Pike, Simon Woods și Jena Malone. 

3. Filme de dragoste românești

Există o mulțime de filme de dragoste frumoase produse și regizate de către români pe care nu trebuie să le ratezi! Iată o listă care te va surprinde:

  1. "Monștri"

Filmul este regizat de Marius Olteanu și a avut premiera în 2018. El spune povestea unui cuplu proaspăt căsătorit care se confruntă cu o problemă majoră în viețile lor. Oamenii din jur îi iubesc atunci când sunt împreună, însă nu vor să îi aibă în preajmă când sunt separați. Actori: Șerban Pavlu, Alexandru Potocean, Judith State și Cristian Popa.

  1. "Poveste de dragoste"

Este un film apărut în 2015 și regizat de Cristina Jacob. Acesta spune povestea de iubire dintre doi tineri artiști care se întâlnesc în preajma sărbătorilor de Crăciun. Totuși, relația lor e pusă la încercare pentru că ea trebuie să aleagă între iubirea de copil și responsabilitățile unei femei moderne. Actori: Dragoș Bucur și Raluca Aprodu.

  1. "Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă"

Este un film independent, regizat de Bogdan Theodor Olteanu, care expune o problematică mai puțin acceptată în România: lumea queer. Două fete vorbesc despre fosta lor parteneră și își dau seama că încep să se îndrăgostească ușor, ușor. Din nefericire, trebuie să depășească toate obstacolele care le stau în calea fericirii. Actori: Silvana Mihai și Florentina Năstase.

  1. "Oh, Ramona!"

Un film popular care a avut premiera în anul 2019. Este scris de Andrei Ciobanu, Cristina Jacob și Alex Coteț și regizat de Cristina Jacob. El spune povestea unui adolescent pe nume Andrei care este îndrăgostit într-un mod inocent de o fată care nu îi împărtășește iubirea. Actori: Bogdan Iancu, Andrei Ciobanu, Aggy K. Adam și Holly Horne.

  1. "Minte-mă frumos"

Este un film regizat de Iura Luncașu, care a avut premiera în 2012. Povestea este despre două cupluri de prieteni total neobișnuite care au secrete și vieți duble. Pentru a lămuri totul, își dau întâlnire, dar oare cine se va prezenta în fața cui? Actori: Diana Dumitrescu, Marius Damian, Andi Vasluianu și Antoaneta Zaharia.

  1. "Strung Love"

Este un film de tip scurtmetraj, regizat de către Victor Dragomir și apărut în anul 2010. Acesta spune povestea unui tânăr de la un liceu profesional de lăcătuși, care participă la un concurs și reușește să îi capteze atenția unei fete de care este îndrăgostit. Actori: Bogdan Marhodin și Olivia Nita.

  1. "Liceenii "

Orice persoană trebuie să vadă acest film, pentru că este unul dintre cele mai cunoscute din România. "Liceenii" reprezintă o serie de mai multe filme, regizate de Nicolae Corjos. Povestea se concentrează pe doi elevi din clasa a X-a care se îndrăgostesc. Actori: Oana Sârbu, Ștefan Bănică-junior, Tamara Buciuceanu-Botez, Mihai Constantin, Ion Caramitru, Cesonia Postelnicu și Tudor Petruț.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de cele mai frumoase seri alături de jumătatea ta, ia în considerare aceste filme de dragoste și recomandările de mai sus!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇