Festivaluri pe care să le prinzi vara aceasta în vacanța în Grecia

Festivaluri pe care să le prinzi vara aceasta în vacanța în Grecia

Dacă ai decis să mergi în concediu în Grecia, știi deja că ai multe de văzut, gustat și plăcut. Dar orice bonus e binevenit. În plus, e o perioadă plină de festivaluri, unul mai antrenant și mai interesant ca altul.

Grecii sunt un popor care iubește distracția. An de an, Grecia găzduiește o mulțime de festivaluri, mici sau mari. Nu există oraș sau sat din Grecia care să nu aibă propriul său festival, așa că o minimă căutare pe Google ar trebui să te ajute să-ți faci programul de vacanță în detaliu.

Unele festivaluri grecești au la bază tradiții vechi de sute de ani, respectate cu sfințenie și astăzi. Cu toate acestea, în Grecia se organizează și numeroase festivaluri care celebrează arta modernă, muzica, dansul și preparatele tradiționale.

Participarea la astfel de sărbători ale orașului sau zonei este o metodă plăcută de a descoperi cultura grecească și pe greci în altă ipostază, pe care altfel, poate, n-ai vedea-o.

ADVERTISING

Pasionații de muzică rock vor putea lua parte la Festivalul Rockwave, din Malacca. Pe scena sa urcă artiști și trupe celebre din întreaga lume, festivalul fiind unul dintre cele mai importante evenimente muzicale desfășurate în sezonul estival.

Pe scena acestui festival au urcat în trecut nume precum Iron Madein, Placebo, Metalica și Deus.

Anul acesta, din păcate, festivalul s-a terminat deja zilele trecute, dar ține minte pentru la anul.

Festivalul Saristra din Insulele Ionice reunește unele dintre cele mai iubite trupe și artiști greci, fiind unul dintre cele mai populare evenimente de gen din Grecia, conform Adequate Travel.

Festivalul se desfășoară între 3-5 august în Kefalonia, în ruinele vechiului sat Palia Vlahata, fiind o experiență în sine. Turiștii care aleg să ia parte la acest eveniment se vor bucura de muzică bună, proiecții de film, expoziții de artă și diverse activități pentru copii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Festivalul de Film în Aer Liber este din nou un eveniment ce nu trebuie ratat, atmosfera sa fiind una cu totul specială. Se desfășoară în Atena și atrage o mulțime de iubitori de film din Grecia și din străinătate.

E locul și momentul în care se pot viziona de la unele dintre cele mai cunoscute producții cinematografice la unele dintre cele mai noi capodopere în domeniu.

Festivalul de Film în Aer Liber se desfășoară în intervalul iunie - septembrie, în zonele centrale ale Atenei, dar și la periferia orașului. Se pot vedea filme în piețe, în zonele pietonale ale orașului și în parcuri, toate acestea transformându-se în adevărate cinematografe în aer liber.

Fătă îndoială un astfel de festival îți va arăta o altă față a Atenei.

Festivalul Sani din Halkidiki are o istorie de 26 de ani, scopul său fiind acela de a crea punți de legătură între turiști și arta greacă. Locul în care se desfășoară festivalul este unul idilic, iar pe lângă muzică, vizitatorii se vor putea bucura și de dansuri și teatru.

ADVERTISING

În Sani are loc și Festivalul Gourmet Sani. Cu acest prilej, bucătari greci premiați la nivel internațional se reunesc pentru a recrea mâncăruri dintre cele mai delicioase. Celor mai renumiți bucătari la nivel mondial li se alătura și bucătari începători, cu toții străduindu-se să-i impresioneze pe participanții la festival. Iar această strădanie e petrecere pentru papilele gustative!

Festivalul se desfășoară în perioada 7 iulie – 12 august, timp în care au loc degustări de vinuri, degustări culinare și diverse ateliere.

Și tot aici e și Sani Festival, în perioada 15 iulie - 26 august, care anul acesta va avea parte de invitați unul și unul: Sarah Brightman, UB40 ft. Ali Campbell, Bonnie Tyler și Tom Odel.

În topul celor mai spectaculoase festivaluri de pe cuprinsul Greciei se numără și Festivalul Epidaurus. Acesta este unul dintre cele mai vechi festivaluri din Europa, prima sa ediție având loc în anul 1955.

Pe scena festivalului urcă numeroși artiști de teatru, dans și muzică din întreaga Grecie. Festivalul se desfășoară în lunile iunie, iulie și august, în diverse locații din Atena, cum ar fi Centrul Cultural Onassis, Agora Antică și Teatrul din Epidaur.

Festivalul Epidaurus este o adevărată sărbătoare dedicată artei și moștenirii culturale a Greciei, un bun prilej de a înțelege mai bine această țară cu o istorie bogată.

Turiștii pasionați de dans nu pot rata Festivalul Internațional de Dans Kalamata. Dansatori din întreaga lume se reunesc pentru a împărtăși pasiunea lor pentru această artă cu spectatorii lor.

Kalamata este un oraș fermecător de pe coasta de sud a Peloponezului, astfel că vizitatorii săi au toate ingredientele pentru un concediu pe cinste. Festivalul de dans din Kalamata are loc în fiecare an, în iulie.

Festivalul Vovousa este ideal pentru familiile cu copii și pentru iubitorii de natură. Evenimentul este organizat pe câteva principii clare, printre care se numără și conservarea naturii.

Cu ocazia festivalului, care are loc în perioada 14 - 21 iulie în satele din prefectura Ioanna, sunt organizate expoziiții de fotografii, documentare, concerte și diverse ateliere pentru adulți și copii. Dacă tot ajungi în zonă, nu rata Parcul Natural Valia Kalda.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇