Localnicii din Hawaii vor să desfiinţeze faimoasa Scară către Rai

Localnicii din Hawaii vor să desfiinţeze faimoasa Scară către Rai

Scările Haiku din Hawaii, pentru mulți un obiectiv obligatoriu de bifat într-o vacanță în zonă, ar putea fi desființate la cererea localnicilor. Motivul? Costurile mari de întreținere și numeroasele accidente care se produc pe traseul extrem de periculos.

Accesul în această atracție turistică a fost interzis încă din 1987, dar mulți oameni încă se aventurează, atât pentru traseu, în sine, cât și pentru panorama greu de imaginat.

Faimosul obiectiv, cunoscut și sub numele de Stairway to Heaven (Scara către Rai), este un loc foarte popular pentru amatorii de senzații tari. Oameni din toată lumea se fotografiază traversându-le sau măcar la baza lor.

ADVERTISING

Citește și Destinații de vacanță pentru toamnă. E anotimpul care le pune cel mai bine în valoare (Galerie foto)

Scările Haiku reprezintă un traseu amenajat pe o scară cu 3.922 de trepte, care urcă abrupt pe un versant al munților Ko’olau din insula O’ahu, Hawaii.

Scările au fost construite de soldații americani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în scopuri militare, iar ulterior au devenit o atracție extrem de căutată, pentru vederea panoramică spectaculoasă. Inutil de spus că aici au avut loc, de-a lungul timpului, nenumărate accidente, inclusiv mortale.

ADVERTISING

Conform CNN Travel, consiliul local din Honolulu a aprobat chiar în urmă cu câteva zile un proiect privind îndepărtarea scărilor de pe munte. Decizia a fost trimisă primarului orașului din Hawaii, care trebuie să o respingă sau să o accepte în termen de 60 de zile.

Vezi și Destinații de concediu numai bune pentru luna septembrie (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇